Gelijkspel voor DIO'30

DRUTEN - Het is DIO'30 niet gelukt om ook de vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. Tegen het laag geklasseerde Brakkenstein werd het na 2 fraaie competitie zeges uit eindelijk 2-2.

DIO'30, dat afgelopen dinsdag wel werd uitgeschakeld in het bekertoernooi door Jong Achilles'29, begon met dezelfde basis als in de laatste competitie wedstrijden. Bij Brakkenstein waren wat spelers afwezig vanwege blessures.

DIO'30 begon goed aan de wedstrijd en kwam al binnen 5 minuten op voorsprong. Roy de Ruiter wist te profiteren van een te zachte terugspeelbal en nadat hij doelman doelman Jeroen Albers had omspeeld schoot hij de bal in het lege doel. Er leek niets aan de hand voor DIO'30, maar het verzuimde om daarna door te drukken. Brakkenstein kwam na het zwakke begin steeds beter in de wedstrijd. Al snel was er een grote kans voor Tom van den Boogaard, maar Nick Degen wist de gelijkmaker te voorkomen. DIO'30 probeerde wel een opening te vinden maar speelde de bal te veel rond en was niet direct genoeg. Ook werd het spel steeds slordiger. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging naast en aan de andere kant schoot Rick van Eijk hoog over. Na ruim een half uur voetballen moest Glenn Dibbets noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Dani Bloemberg nam zijn plaats in en na wat omzettingen verhuisde Paul Frenken naar de verdediging. Brakkenstein merkte dat het bij DIO'30 steeds moeizamer ging en werd steeds feller en kreeg weer wat kansen. DIO'30 kwam goed weg toen een schot van Niek Adolfs op de lat belandde. Bij de volgende aanval wist Nick Degen de bal te pakken voor Rick van Eijk gevaarlijk kon worden. Brakkenstein kwam steeds dichter bij en wist ook nog voor de rust de gelijkmaker te scoren. Jordi Vila wist in tweede instantie raak te schieten nadat het DIO'30 niet lukte om de bal weg te werken. In de extra tijd van de eerste helft ging een schot van Jordi Derks nog naast.

DIO'30 leek wat feller aan de tweede helft te beginnen maar echte kansen kwamen er nog niet. Het spel was nog steeds veel te slordig. Nadat een vrije trap van Rick van Eijk hoog over ging kwam Brakkenstein een paar minuten later toch op voorsprong. Een vrije trap van de zijkant van Bart Otten werd door Rick van Eijk binnen gekopt. Kort daarvoor was Luc Verhoeven in het veld gekomen voor Lars van Mill. Dit bracht nog niet het gewenste effect maar er kwamen wel weer wat kansen voor DIO'30. Een kopbal van Roy de Ruiter werd gepakt door Jeroen Albers. Bij de volgende aanval voor DIO'30 werd Brakkenstein gevaarlijk vanuit de counter. Het schot van Freek Adolfs ging gelukkig voor DIO'30 naast het doel. Een paar minuten later was Niek Adolfs weer dicht bij de 1-3 maar dit bleef DIO'30 bespaard. Kort daarvoor was er een nieuwe tegenvaller toen ook Roy de Ruiter met een blessure naar de kant moest. Zijn plaats werd ingenomen door Yannis Ngola die in het verleden nog voor Brakkenstein uit kwam. In het laatste kwartier zette DIO'30 aan om het eerste verlies van dit seizoen te voorkomen. Arthur van den Eeckhout was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker maar Jeroen Albers wist dit met een knappe redding te voorkomen. Een schot van Willem Vos werd vervolgens gekeerd. Een paar minuten later was het toch raak. En goede voorzet van Yannis Ngola werd nu wel ingekopt door Arthur van den Eeckhout, 2-2. Wie dacht dat DIO'30 nu door zou drukken om de 3 punten in Druten te houden had het mis. Het waren juist de bezoekers die in de slotfase het gevaarlijkste waren. Een schot van Jordi de Bree kon door Nick Degen worden gepakt waardoor DIO'30 blij mocht zijn met een gelijkspel. Voor Brakkenstein was dit al weer het zesde gelijke spel in 10 gespeelde wedstrijden.

Door de uitslagen op de andere velden is de schade op de ranglijst voor DIO'30 nog enigszins beperkt gebleven. Het heeft een voorsprong van 5 punten op de nummer 2, Eendracht'30. Wel zijn er nog een aantal ploegen met een wedstrijd minder dus de stand geeft een wat vertekend beeld.

Aankomende zondag wacht DIO'30 de lastige uitwedstrijd tegen Trekvogels dat momenteel op de vierde plaats staat. DIO'30 zal dan anders voor de dag moeten komen want anders wordt het wederom op felheid afgetroefd en kan het zomaar tegen de eerste nederlaag aan lopen. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.30 uur.