AWC wint na enerverende dorpsderby

Sport

WIJCHEN - Op het eigen veld heeft AWC een overwinning geboekt op buurman VV Alverna. Na een enerverende wedstrijd stond een eindstand van 3-2 op het scorebord. Er waren genoeg kansen over en weer maar het team van Camiel Jager bleek effectiever.

De score werd na een kwartier geopend door de bezoekers. Aanvoerder Derek de Bruijn schoot de bal van afstand achter doelman Mark ter Haar, die zich enigszins verkeek op het schot. De eerste gele kaart was hierna voor Alverna-speler Job Gielen. Zes minuten na de 0-1 stond het alweer gelijk; Dennis Straten kopte een hoekschop snoeihard achter de keeper van Alverna, Robert Zaalman. Na een goede kans voor Youri Hubers, waarop Zaalman redding bracht, kwam AWC nog voor rust op voorsprong. Jaap Jansen zag een voorzet geblokt worden en bracht de bal opnieuw in. Deze tweede maal verdween de bal achter de doelman bij de tweede paal.

In de tweede helft was AWC de eerste met een goede kans op een doelpunt. Hubers was doorgebroken maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat. Hierna kapte Freek Thoone zijn tegenstander uit na een voorzet van Safa Kizir en hij vond het net: 3-1. Ook Jari van Ginkel (Alverna) kreeg nog geel van scheidsrechter Van Osch. Vijf minuten voor tijd maakten de bezoekers uit het niets de aansluitingstreffer; invaller Kay Tassenaar kopte de bal achter Ter Haar met een assist van Tjalling Kamerman. Zaalman keerde nog een inzet van Rico Timmermans, die had gecombineerd met Kizir en Hubers en Fren Stevens schoten voorlangs. In de blessuretijd kregen Thoone en Alverna-speler Dennis Arts nog geel na een opstootje maar de score bleef onveranderd.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen, Hubers, Straten; Thoone, Kizir ('90+1 Job van de Groes), Stevens ('89 Lemmers)

Door Harrie Jansen