DIO'30 speelt gelijk tegen Blauw Wit
DIO'30 speelt gelijk tegen Blauw Wit Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 verspeelt punten tegen Blauw Wit

DRUTEN - DIO'30 heeft in de uitwedstrijd tegen Blauw Wit de eerste punten verspeeld van dit seizoen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

DIO'30 startte in de basisopstelling. In het begin probeerden beide ploegen de aanval te zoeken, maar al snel wist DIO'30 te domineren en Blauw Wit terug te dringen op eigen helft. Er was al snel gevaar en binnen tien minuten kwam DIO'30 ook op voorsprong. Uit een voorzet van Yannis Ngola tikte Roy de Ruiter bij de tweede paal de 0-1 binnen. Al snel volgde er meer kansen en het leek slechts een kwestie van tijd voordat DIO'30 op 0-2 zou komen. Yannis Ngola kreeg een paar kansen, en ook Roy de Ruiter deed een doelpoging. Doordat DIO'30 het na liet om de score verder op te voeren bleef Blauw Wit in de wedstrijd en probeerde DIO'30 uit het spel te halen. Dit lukte steeds meer, waardoor het overwicht en de dreiging van DIO'30 af nam. Helaas ging ook de scheidsrechter hier in mee, door overal voor te fluiten, wat meestal in het voordeel was van Blauw Wit.

Luuc Arntz mocht een vrije trap nemen op een gevaarlijke positie, maar de bal werd door niemand geraakt en ging naast. DIO'30 probeerde zoveel als mogelijk te voetballen en kwam toch weer in de buurt van het doel. Glenn Dibbets kreeg een goede kans maar helaas werd zijn schot geblokt. Na ruim een half uur voetballen kwam DIO'30 goed weg. Een vrije trap van Rick Bours kon nog net door Nick Degen worden gered en kwam via de paal het veld weer in. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Max van der Wijst, maar ook zijn inzet belandde op de paal.

Tweede helft
DIO'30 raakte de controle steeds meer kwijt en was toe aan de rust. In de rust moest Davy van Verseveld geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en zijn plek werd ingenomen door Luc Verhoeven. In de tweede helft begon DIO'30 niet veel beter dan het in de eerste helft eindigde. Het begon wel met een aanval, maar onnodig balverlies was de inleiding voor de gelijkmaker. Invaller Roy Nijenhuis kon daardoor doorgaan op rechts en zijn voorzet werd voor het doel afgemaakt door Sam Jacobs, 1-1. Aan de andere kant was er weer gevaar van DIO'30, maar een schot van Paul Frenken ging naast het doel. Blauw Wit kwam zelfs op 2-1. Sam Jacobs pikte net buiten het strafschopgebied de bal op en schoot raak.

DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder moest zijn tweede wissel toepassen, doordat Glenn Dibbets niet meer verder kon. Hij werd vervangen door Lars van Mill. Weer was er een goede kans voor Blauw Wit, maar nu ging een schot van Sam Jacobs net over. DIO'30 wist zich geleidelijk aan te herpakken en kwam weer aan aanvallen toe. Na een goede aanval schoot Luc Verhoeven op doelman Kevin Rokers. Toch was er ook nog gevaar voor Blauw Wit. Nick Degen wist te redden op een inzet van Luuc Arntz. Halverwege de tweede helft wist DIO'30 de gelijkmaker te scoren. Arthur van den Eeckhout kopte een voorzet van Roy de Ruiter onhoudbaar voor Kevin Rokers in de verre hoek. Een minuut later had Yannis Ngola DIO'30 weer op voorsprong kunnen schieten, maar waar de spits van DIO'30 ruimte had besloot hij te schieten en stuitte daarbij op de doelman. Bij de volgende aanval ging een schot van Luc Verhoeven over.

Doelkansen
Ondanks dat DIO'30 de aanval zocht en veel corners mocht nemen viel de bal telkens niet goed. Yannis Ngola kwam nog in kansrijke positie maar weer stond Kevin Rookers in de weg. Ook een aanval via Arthur van den Eeckhout leverde niets op. Franco Kleinschiphorst kwam 10 minuten voor tijd in het veld voor Roy de Ruiter waardoor alle wissels waren toegepast. In de slotfase zorgde de twee eerste invallers aan de kant van DIO'30 nog voor gevaar. Een schot van Lars van Mill had meer verdiend, maar belandde op de lat en ook Luc Verhoeven was nog tweemaal gevaarlijk.

In de blessuretijd leek het dat DIO'30 de wedstrijd met 10 man zou eindigen. Juul Janssen raakte geblesseerd maar kon daarna toch verder. De scheidsrechter floot ook niet veel later voor het eindsignaal en trok ondanks het vele oponthoud maar een paar minuten extra tijd bij. Zo moest DIO'30 dus genoegen nemen met een gelijkspel waardoor het onnodig puntverlies heeft moeten incasseren. Het moet de koppositie ook weer delen met Beuningse Boys en RKSV Driel die beiden geen fouten maakten.

Volgende week speelt DIO'30 wederom een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij de huidige nummer laatst van de derde klasse D, ONA'53. De ploeg uit Wageningen verloor overigens maar net met 3-2 van RKSV Driel, dus DIO'30 is gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 14.00 uur.