Impressie van de vorige editie van de Stormrun.
Impressie van de vorige editie van de Stormrun.

Hardlopen, klimmen en kruipen tijdens derde editie Stormrun

Sport

DEEST - Deest staat op zondag 29 oktober in het teken van alweer de derde editie van de Stormrun. Een survivalevenement waarbij al hardlopend, klimmend en kruipend 39 (deels) natuurlijke hindernissen overwonnen dienen te worden.

Door de herinrichting van de Deestse uiterwaarden zijn de routes van zowel de 6 als de 9 kilometer dit jaar anders dan de voorgaande edities. Start- en finishlocatie is nog steeds sportcomplex Kremershof. De route loopt voornamelijk via onverhard terrein, zoals akkers, sloten, boomgaarden, groenstroken, de Ganzenkuil, de dijk en dit jaar voor het eerst ook via de trainingslocatie van Storm, de organiserende survivalvereniging. Hierop is de organisatie extra trots, want rondom de zandwinplas de Uivermeertjes kunnen de deelnemers zich wagen aan een aantal van de hindernissen waarmee de leden van Storm wekelijks te maken krijgen.

Clinics
Een survivalrun is een pure sport die veel klimtechniek vereist en derhalve niet verward en vergeleken kan worden met een mudrun of Vikingrun. Voor diegenen die nog niet veel ervaring hebben met een survivalrun, maar wel eens de uitdaging willen aangaan, biedt Storm de mogelijkheid om clinics te volgen.

Naast kracht, conditie en doorzettingsvermogen wordt men als beginner getraind op met name de techniek, om zodoende het parcours te kunnen volbrengen. Deze clinics vinden plaats op 1, 8 en 15 oktober en aanmelden kan via info.stormrun.nl. Aanmelden voor de Stormrun zelf, of om een bijdrage te leveren als vrijwilliger, kan eveneens via deze website.