Dames DSZ/Unitas.
Dames DSZ/Unitas. Foto: DSZ/Unitas

Heren DSZ en dames DSZ/Unitas winnaars Maas en Waalcup

Sport

BOVEN-LEEUWEN - Afgelopen zaterdag werd, onder bijna tropische omstandigheden, op de velden van sv DSZ te Boven-Leeuwen , het eerste lustrum gespeeld van de Maas en Waal Cup.

Voor de eerste keer kwamen ook enkele damesteams in actie. Het combi-team van DSZ/Unitas, dat dit jaar voor het eerst als samenwerkingsteam van start gaat, kwam als winnaar uit de bus. In de poule-wedstrijden waren de teams van DSZ/Unitas en AAC/Olympia nog erg aan elkaar gewaagd en wist de thuisploeg in de laatste minuut een 3-2 overwinning veilig te stellen. In de finale was echter alle energie op bij de dames van AAC/Olympia. De ploeg kon het hoge tempo van de DSZ/Unitas niet volgen en verloor de wedstrijd met 7-1.

Na afloop van de damesfinale kwamen er zes herenploegen uit de Gemeente West Maas en Waal in actie. In poule 1 speelden de teams van DSZ, AVIOS/DBV en Aquila. De eerste twee wedstrijden eindigden in een 0-0 stand. De laatste poule-wedstrijd leek ook die kant op te gaan, totdat DSZ een keer wist te scoren en daarmee de finale wist te bereiken. In poule 2 was Leones 2 de terecht winnaar in de twee wedstrijden tegen Unitas en AAC/Olympia. Jammer voor organisatie en tegenstanders was dat de ploeg uit Horssen en omgeving daarna het toernooi met stille trom verliet, waardoor de wedstrijd om de 5e en 6e plaats tegen AVIOS-DBV niet gespeeld kon worden.

De buren uit Wamel en Dreumel speelden daarna om de 3e en 4de plaats, waarbij Aquila als winnaar uit de bus kwam. De finale ging dit jaar tussen de ploegen uit Boven- en Beneden-Leeuwen. Leones 2 dat in de poule-fase indruk had gemaakt kon niet meer hetzelfde sterke spel op de grasmat leggen in de finale. De thuisclub, die dit toernooi geen enkel tegendoelpunt incasseerde, wist in deze laatste wedstrijd tweemaal het net van de tegenstander te vinden. Hiermee wist sv DSZ voor het eerst dit toernooi als winnaar te beëindigen. |Het toernooi, dat zeer druk bezocht werd, zag aan het einde van de avond wethouder Ton de Vree de wisselbekers uitreiken aan de twee winnende teams.

Door René den Biesen