Enkele leden van Jeu de Boules Vereniging Le Moulin.
Enkele leden van Jeu de Boules Vereniging Le Moulin. Foto: John van Gelder

Le Moulin wil meer deelnemers uit Maas en Waal bereiken

Sport

BOVEN-LEEUWEN - Het zesde Boveneinds Boeltje van Jeu de Boules Vereniging Le Moulin in Boven-Leeuwen staat op de kalender voor zaterdag 3 juni. Het jeu de boules treffen wordt gehouden op de drie banen op het plein bij kulturhus D'n Dulper.

Secretaris Frans van Dreumel van Le Moulin vertelt dat de club op initiatief van wijlen Ton Hendriks is ontstaan. Die was lid van een club in Wijchen en wilde na zijn verhuizing naar Boven-Leeuwen de sport ook in zijn nieuwe woonplaats van de grond tillen. Na een succesvolle ledenwerfactie tijdens de Vaderdagmarkt wordt de sport ook in Boven-Leeuwen enthousiast beoefend. De vereniging bouwt haar sport graag verder uit en hoopt meer deelnemers uit Maas en Waal te mogen begroeten.

'Het leuke van onze club is de gemoedelijkheid en de spanning bij wedstrijden. Richtinggevoel is voor de beoefenaars belangrijk', aldus Van Dreumel. 'De sport wint ook bij ons aan populariteit. Het seizoen, met wekelijks clubactiviteiten, loopt van april tot en met oktober. In de wintermaanden wordt er door veel leden gewoon doorgespeeld, maar dan slechts één ochtend per week.'

Boveneinds Boeltje
Le Moulin gaat geregeld op bezoek bij clubs in de buurt. Dat blijkt ook wel uit de inschrijvingen voor het Boveneinds Boeltje, waarvoor uit het hele land mensen overkomen en zich zelfs campinggasten aanmelden. Het komende toernooi wordt met doublets, teams van twee spelers, afgewerkt. Het staat open voor iedereen die de sport een warm hart toedraagt. Het begint 's morgens om 10.30 uur en elk team speelt vier wedstrijden. De finales beginnen rond 17.00 uur.

De deelnemers hoeven voor het toernooi alleen maar te zorgen voor een setje boules en een but. Wanneer ze die niet hebben, kunnen ze die bij de club lenen. Van Dreumel: 'Afgaande op de ervaringen bij voorgaande keren verwachten wij een gezellige en sportieve dag.' Inschrijving kan tot en met 27 mei via de website.

Meer informatie over Le Moulin en het toernooi: www.lemoulinbovenleeuwen.nl

Door Anton Janssen