DIO'30 JO17-1 kampioen 1e klasse

DRUTEN - Afgelopen zaterdag werden de jongens van DIO'30 JO17-1 kampioen in de eerste klasse.

Er waren veel fans op de kampioenswedstrijd afgekomen. De jongens werden als ware helden ontvangen en betraden het veld door een ereboog van DIO-vlaggen. De jongens speelden tegen VV DSC uit Zevenaar.

De stemming was gespannen. De nummer 2 in de competitie had maar 1 punt achterstand, dus er moest gewonnen worden. De eerste 20 minuten speelden beide teams aftastend. Het was DIO'30 dat uiteindelijk de eerste stap durfde te zetten naar het kampioenschap. Joep van der Sluijs bracht DIO op 1-0 voorsprong. En met een magere voorsprong ging DIO'30 de rust in.

In de tweede helft lieten de jongens zien, dat ze de terechte kampioenen zijn. DIO'30 liet aanvallend spel zien met veel kansen. Het duurde niet lang of de voorsprong werd uitgebreid naar 2-0, een doelpunt gemaakt door verdediger Tom Boerboom.

DSC gaf zich niet gewonnen en bleef vechten, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor de Drutenaren. Kort daarna wist DIO'30 het ene na het andere doelpunt te maken en wonnen ze de wedstrijd met een glorieuze score van 7-0 met doelpunten van Arie (3-0), Joep (4-0), Jamal (5-0), Tristan (6-0) en Joep (7-0) (Joep), 5-0, (Jamal), 6-0 (Tristan) en 7-0 (Joep). De jongens promoveren verdiend naar de hoofdklasse.