Afbeelding
Foto: John van Gelder

Goede prestaties teams Lewabo

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - In de districtscompetitie op zaterdag hebben de teams van tennisvereniging Lewabo afgelopen weekend goed gepresteerd.

Het eredivisieteam, bestaande uit de heren Kahlke, Verboven, Lagemaat en Burgers haalde uit tegen Tennisvereniging de Boerehofstee uit Wilp. De Boerehofstee had nog geen wedstrijd verloren, maar tegen het ontketende Lewabo vond het zijn Waterloo; de tegenstanders werden met 6-0 verlies naar huis gestuurd. Het hoofdklasseteam van de tennisvereniging uit Beneden-Leeuwen speelde in de uitwedstrijd tegen Tennisvereniging Spitsbergen uit Veenendaal verdienstelijk met 3-3 gelijk.

Het heren eredivisieteam op zondag
Het heren eredivisieteam op zondag moest een uitwedstrijd spelen tegen het zeer sterke TC Nieuwerkerk uit Nieuwerkerk aan de IJssel. In dit team speelt de nr. 211 van de wereld, de Spanjaard Enrique Lopez Peres. Stefan Wauters van Lewabo kon zijn borst dus nat maken. Wauters liet evenwel zijn beste tennis zien en won tot ieders verrassing in 2 sets van de Spanjaard. Pedro Mol verloor namens de Lauwenaren, waarna Remko de Rijke en Stijn de Gier hun enkelspelen wonnen, zodat de tussenstand 3-1 voor het team van Lewabo was. De twee dubbels werden gelijkelijk verdeeld, zodat de eindstand 4-2 voor de mannen van Lewabo was, hetgeen een prestatie van formaat kan worden genoemd. Dit team ligt nog vol op koers richting de play-offs, waar uiteindelijk wordt gestreden om het kampioenschap van Nederland.

Het damesteam op zondag
Het damesteam op zondag, bestaande uit Malou Goes, Iris Leder, Manon Timmer en Rosalie Ponsioen, speelt in de Hoofdklasse en is niet te stoppen. Dit weekend werd met 6-0 gewonnen bij LTV Groeneveen uit Sandpoort-Noord zodat de dames van Lewabo doordenderen naar het kampioenschap in deze klasse.

Het tweede zondagherenteam
Het tweede zondagherenteam van Lewabo heeft ook z'n derde wedstrijd in winst omgezet. Ditmaal werd het herenteam van TC Tilburg met 6-0 aan de zegekar gebonden. Ook dit team gooit hoge ogen in de strijd om het kampioenschap.

Door: Frank Thomas