Afbeelding
Foto; Reinier Jansen

Europese kampioenen bij Team Loeffen

Sport

Huldiging van Europees kampioenen van Team Loeffen

DUISBURG - Vorige week zondag werden de internationale Open K1-kampioenschappen gehouden in het Duitse Duisburg. Aan het kampioenschap namen zo'n 800 deelnemers uit verschillende landen aan deel. Team Loeffen behaalde eenmaal zilver en maar liefst drie Europese titels. Alle kampioenen ontvingen een grote trofee en een gepersonaliseerde oorkonde en de officiële titel.

Het Open K1-toernooi is het grootste kickbokstoernooi voor de jeugd in Europa en staat onder auspiciën van de internationale kickboksbond de W.F.C.A.

Vienna Schoenmakers
De eerste deelnemer van Team Loeffen die het Europees kampioenschap binnen sleepte was de Nijmeegse Vienna Schoenmakers. De achtjarige Vienna wist de finale overtuigend te winnen.

Sem Corbeek
De tweede deelnemer van Team Loeffen die Europees kampioen werd, komt uit Weurt. Het is de veertienjarige Sem Corbeek. Sem Corbeek had in de eerste wedstrijd een sterke Duitse tegenstander. Ook in de finale trof hij een sterke jongen uit team Kraus uit Oss.

Hij wist beide partijen op zijn naam te zetten en werd hiermee Europees K-1 kampioen.

De Drutense Mano en Gino Denkers zijn broers van elkaar en maken beiden deel uit van Team Loeffen.

Mano Denkers
De negenjarige Mano won de eerste wedstrijd op een technisch knock-out. Hij verloor in de derde partij van een wereldkampioen uit Engeland, waardoor hij net naast het kampioenschap greep. Hij werd tweede en ging met de zilveren beker naar huis.

Gino Denkers
De veertienjarige Gino had een zware poule, maar wist twee wedstrijden op zijn naam te zetten. In de laatste wedstrijd werd de tegenstander uitgeschakeld en werd ook Gino Europees kampioen.

Afgelopen maandag werden de kampioenen, samen met hun trainer Aaron Loeffen, op het gemeentehuis in Druten ontvangen.

De kampioenen ontvingen uit handen van wethouder André Springveld felicitaties voor hun uitmuntende prestaties. Ze werden tevens getrakteerd op taart, snoep en een waardebon.