Uitslagenavond in Druten werd gepresenteerd door Stan van den Dobbelsteen en Peter Deurloo
Uitslagenavond in Druten werd gepresenteerd door Stan van den Dobbelsteen en Peter Deurloo Foto: John van Gelder

Informatiegesprekken coalitie gemeente Druten afgerond

Politiek

DRUTEN - Kernachtig Druten en de Dorpslijsten willen gaan samenwerken. Gerard Worm, informateur, en Kees Arts, beiden van Kernachtig Druten, hebben met alle partijen uitvoerig gesproken. Kernachtig Druten en Dorpslijsten Afferden, Puiflijk-Druten-Zuid en Horssen gaan nu onderzoeken of er een coalitie gevormd kan worden voor de komende 4 jaar.

Gerard Worm: ‘De afgelopen regeerperiode is de samenwerking met deze partijen succesvol gebleken. Het is een bewezen formule. Voor ons is een stabiele coalitie een grote wens.’

‘Een samenwerking tussen deze partijen doet het meest recht aan de uitspraak van de kiezer. Daarbij zien we dat op de inhoud veel raakvlakken zijn. Er is wel meer verdieping nodig, daar gaan we ons nog goed over buigen.’, zegt Kees Arts.

Gerard Worm geeft aan dat het onderzoek een zorgvuldig proces wordt met onderwerpen als woningbouw, financiën en duurzaamheid hoog op de agenda. De volgende stap is een verdere inhoudelijke verdieping, een vergaderdag op locatie. De onderhandelaars van de beoogde coalitie en beoogd wethouders gaan met elkaar in gesprek. Gespecialiseerde ambtenaren zijn hierbij aanwezig om de juiste input aan te leveren. 

Kernachtig Druten en de Dorpslijsten Afferden, Puiflijk-Druten-Zuid en Horssen kregen de meeste stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Samen bezetten deze partijen 13 van de 17 raadszetels.