Logo demaasenwaler.nl
Foto: Erna Kool
ingezonden

CDA wil eerst een plan en dan pas geld geven

  Politiek

BEUNINGEN - Gisteravond heeft de gemeenteraad in Beuningen besloten naast de jaarlijkse bijdrage voor deelname nog eens extra geld, ruim € 100.000,= per jaar, beschikbaar te stellen aan het samenwerkingsverband De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. 

Het CDA Beuningen heeft dit voorstel niet gesteund omdat de eerder toegezegde investeringsagenda niet is uitgewerkt. Daarmee is niet bekend wat er met het geld gaat gebeuren. 

“Het CDA-Beuningen is voorstander van regionale samenwerking. Maar wanneer je gezamenlijk regionaal zaken wilt oppakken zal je eerst een plan moeten hebben. Wat ons betreft geven we geen carte blanche af” aldus Rob Martinus, raadslid en vicefractievoorzitter van het CDA-Beuningen. “Wanneer ik naar een bank ga en € 100.000,= vraag met de mededeling ‘Ik heb geen plan, maar vertrouw me maar dat het goed besteed wordt’, dan lachen ze me vierkant uit. We zijn blij dat het financieel eindelijk weer de goede kant uit gaat met Beuningen, maar dat is nog geen reden om voor Sinterklaas te gaan spelen. Geen plan, geen geld” aldus Martinus.

Meer berichten