Kernachtig Wijchen kiest lijsttrekker
Kernachtig Wijchen kiest lijsttrekker Foto: Kernachtig Wijchen

Geert Gerrits opnieuw lijsttrekker Kernachtig Wijchen

Politiek

WIJCHEN - Kernachtig Wijchen kiest wethouder Geert Gerrits als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022. Hij is ook opnieuw beschikbaar als wethouder.

De leden van Kernachtig Wijchen hebben Geert, met algemene stemmen, gekozen om de partij naar een volgend succes te brengen. Geert is sinds de oprichting van Kernachtig Wijchen in 2009 actief en succesvol in de lokale politiek. 

Geert Gerrits (54) is Wijchenaar in hart en nieren, getrouwd, heeft drie kinderen en is vanaf 2014 wethouder Financiën, Ruimtelijke ordening – Volkshuisvesting en Grondzaken. Hij is ook bestuurder van de Werkorganisatie Druten-Wijchen. Van jongs af aan is Geert actief geweest bij verenigingen als AWC, Woezik en Scouting. Hij is afgestudeerd ingenieur milieutechnologie aan Wageningen Universiteit. Voor zijn wethouderschap was hij werkzaam bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV als projectmanager. Van 2010 tot 2014 was hij raadslid.

Onder zijn leiding als wethouder is het aantal woningen in de gemeente Wijchen met ruim 700 toegenomen. Er zijn meer dan 100 kleinschalige initiatieven opgestart en is er na jarenlange stilstand weer gebouwd in alle kernen. En mede dankzij zijn inzet, kan de gemeente Wijchen de komende jaren nog bijna 3000 extra woningen bouwen. Daarnaast is onze gemeente Wijchen financieel krachtig en kerngezond. Ook is de bestuurlijke kracht toegenomen door de verdere optimalisering van de Werkorganisatie Druten-Wijchen.

Met Geert kiest Kernachtig Wijchen een bevlogen en pragmatisch bestuurder met ervaring én hart voor onze gemeente Wijchen. Hij is een verbinder, open, creatief, denkt in oplossingen, pakt kansen en richt zich op de lange termijn. Daarnaast vindt Geert dat het nog steeds beter kan op het gebied van leven, wonen of werken in onze gemeente. Zijn klus is niet af. Geert wil hier aan blijven werken. Samen, op een sociale en betrokken manier, zodat ons Wijchen betaalbaar bewoonbaar blijft. Ook voor de komende generaties.

Zijn motto is “Schouders eronder en doen wat je beloofd”. Daarvoor durft en wil hij verantwoordelijkheid blijven nemen. Hij gaat ook de toekomstige uitdagingen aan om de complexe opgaven op te lossen op het gebied van wonen, energietransitie, zorg, behoud van financiële gezondheid en een positie van de gemeente Wijchen als teamspeler in de regio.