Logo demaasenwaler.nl
Dini Uitdehaag.
Dini Uitdehaag. (Foto: Kees Gerrits)
Politici in beeld

Sociaal Maas en Waal wil rechtvaardige en transparante politiek

  Politiek

Interview met fractieleider Dini Uitdehaag.

Waarom ben je de politiek ingegaan?
Ik heb gewerkt in het onderwijs en de zorg. In gezinnen zag ik veel onrechtvaardigheid. Een half miljoen mensen leeft onder de armoedegrens. Kinderen uit deze gezinnen hebben nauwelijks kansen, zij hebben vaak grote onderwijsachterstanden.

De bijdrage voor huishoudelijke hulp is voor alle mensen hetzelfde, of je nu miljonair bent of je hebt een bijstandsuitkering. In 2021 is de solidariteit eerder afgenomen dan verbeterd. Met dank aan al rechtse kabinetten onder leiding van meneer Rutte. Deze ervaringen raken mij, ik wil daar verandering in brengen!

Hoe kijk je naar jouw verleden als raadslid?
Al tien jaar zet ik me in voor een rechtvaardige, transparante politiek. Dat vraagt visie en overtuigingskracht. In het begin was het moeilijk, ik had niet het gevoel dat ik serieus werd genomen: “Ik was toch immers maar van SMW, van de oppositie”. De laatste jaren heb ik geïnvesteerd in relaties met alle raadsleden, ik merk nu duidelijk dat er veel waardering is voor mijn inbreng.

Hoe kijk je aan tegen de huidige politiek ik Druten?
Ik wil een open, eerlijke politiek. Het is verbijsterend wat er de afgelopen maanden in Den Haag is gebeurd. Dit moeten we niet willen in Druten. Sociaal Maas Waal wil praten over de inhoud. Onze visie is: gelijke kansen voor jong en oud, zeker in onderwijs, zorg en wonen. Vanuit deze visie kan SMW het gesprek aan gaan. Dát is democratie.

Wat zou je graag als leider van SMW willen verbeteren?
Ik ben nu fractieleider, of dat zo blijft, is aan onze leden. Als ik weer lijsttrekker van SMW word, dan wil ik me nog meer inzetten voor de solidariteit in Druten. Mensen roepen: “Mooi, die voedselbank!” Ik denk dan: “Die voedselbank zou niet nodig moeten zijn, geef mensen een fatsoenlijk inkomen”. En we moeten als de bliksem sociale huurwoningen bouwen in alle dorpen.

Er voltrekken zich vreselijke natuurrampen in de wereld als gevolg van grote veranderingen in het klimaat. Druten is een deel van Nederland en een deel van de wereld, ook Druten ontkomt er niet aan om klimaatmaatregelen te nemen, maar dan wel samen met andere gemeenten in de regio. Uitgangspunt is dat mensen met een kleine portemonnee geholpen moeten worden.

Wat heb je daarvoor nodig?
Sociaal Maas en Waal moet groeien, we willen graag met een groep enthousiaste mensen aan de slag. Mensen die ook vinden dat we nog meer moeten werken aan solidariteit, gelijke kansen en duurzaamheid. SMW luistert naar de bewoners in Druten. SMW wil de verkiezingen in gaan met een sterke lijst. We hebben nieuwe mensen nodig die de komende jaren ons werk gaan voortzetten. Groei mee met onze mooie sociale, groene partij.

Daarom vraag ik: doe sociaal, doe mee! Meld je bij mij aan: diniuitdehaag@outlook.com..

Uw partij ook bij 75.000 Maas&Walers onder de aandacht? Informeer naar de mogelijkheden via: advertentie@demaasenwaler.nl.

Meer berichten