Logo demaasenwaler.nl
<p>Stichting Jeugdwerk Maasbommel en IJsvereniging De Putrijders Maasbommel ontvingen in december 2020 een beloning voor hun initiatief op gebied van leerbaarheid.</p>

Stichting Jeugdwerk Maasbommel en IJsvereniging De Putrijders Maasbommel ontvingen in december 2020 een beloning voor hun initiatief op gebied van leerbaarheid.

(Foto: Sandra Rikken)

Beloning voor initiatieven leefbaarheid

  Politiek

WEST MAAS EN WAAL – De gemeente West Maas en Waal beloont zes initiatieven van inwoners(groepen) met een bijdrage van maximaal 750 euro. Zij krijgen deze eenmalige bijdrage omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid in de dorpen verbeteren. In 2021 zijn in totaal elf aanvragen ontvangen die onder het beleid Samen beter vallen.

Het besluit van de gemeente is om een eenmalige beloning van 750 euro toe te kennen aan de volgende initiatieven: Carnavalsvereniging De Blautuuters uit Appeltern, die een zomerkampweekend voor de jeugd gaat organiseren; de dorpsmoestuin West Maas en Waal in Wamel (Van Grond tot Mond); Volleybalvereniging Isala uit Beneden-Leeuwen, die een buitenvolleybalveld wil aanleggen bij de Wiel of De Rosmolen; de Jongeren Van Altforst, die een darttoernooi organiseren voor alle inwoners; voetbalvereniging DSZ uit Boven-Leeuwen, die de campagne Passend Voetbal ontwikkelt; en tot slot Pinkerstvaria Altforst, die een puzzelfietstocht door de hele gemeente organiseert. De initiatieven ontvangen een beloningscertificaat, die corona-proof zal worden uitgereikt.

De gemeente wil graag meer bekendheid geven aan de beloonde initiatieven. Hoe meer bekendheid, hoe meer deelnemers aan de activiteiten meedoen en hoe groter de kans dat inwoners of organisaties op ideeën komen voor 2022.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten