Logo demaasenwaler.nl
<p>Rob Reuvers wordt be&euml;digd.</p>

Rob Reuvers wordt beëdigd.

(Foto: Hanneke de Vries)

Rob Reuvers nieuwe wethouder

  Politiek

BENEDEN-LEEUWEN - Op 1 april werd voor het eerst weer fysiek een raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis van West Maas en Waal. Wethouder Bert van Swam trad daarin af en Rob Reuvers werd geïnstalleerd als nieuwe wethouder van het sociaal domein.

De avond ving aan met een dankwoord van CDA-raadslid Frans van Gelder, gericht aan Bert van Swam: ‘Al ruim drie weken is Bert bezig met zijn afscheidstournee. Overal waar je komt zijn er bloemen, hartelijke woorden en presentjes. Op woensdag 31 maart was er een digitaal symposium waarbij mensen jou ook toespraken. Hoe meer er werd verteld, hoe minder woorden jij had, en dat is opmerkelijk. Die woorden waren vaak treffend. Voorbeelden zijn: lef, tegen de stroom in, vernieuwing en visie. Je was een wethouder voor iedereen, omdat je alle inwoners betrok. Natuurlijk zijn er ook woorden die een andere kant omschrijven, zoals ongeduldig of chagrijn, als je een antwoord al tien keer had gegeven. Maar 

uiteindelijk was er één rode draad: de inwoners deden er altijd toe.’ Na deze mooie woorden van Frans werd Bert bedankt met een grote bos bloemen.
Als grootste partij nam FD Partij Beneden-Leeuwen, vertegenwoordigd door Ronald Orlemans, vervolgens het woord en richtte zich daarin op de voordracht van Rob Reuvers als nieuwe wethouder. ‘De lat ligt hoog nu Bert aftreedt. In Rob Reuvers, een enthousiaste, empathische en passievolle inwoner van Beneden-Leeuwen, zien wij een gedegen opvolger. Hij is goed in zijn omgang met mensen, sociaal en heeft zich reeds op verschillende terreinen gepresenteerd. Zo was hij voorzitter van de Dag van Leeuwen en prins carnaval van De Braoiers.’ Na de voordracht werd, zoals dat hoort, een anonieme stemming gehouden. Met een overgrote meerderheid aan voorstemmers, mag Reuvers zich vanaf 1 april wethouder van het sociaal domein noemen, waarop hij door de aanwezigen hartelijk werd gefeliciteerd.

In het tweede gedeelte van de raadsvergadering, welke digitaal is voortgezet, werd Jan Hoefnagel benoemd als opvolger van fractievolger Rob Reuvers voor FD Partij Beneden-Leeuwen.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten