Logo demaasenwaler.nl

Positieve jaarcijfers dekken corona

  Politiek

BEUNINGEN - Het positieve resultaat van ruim drie miljoen euro, dat de gemeente Beuningen over 2019 heeft, wordt voor een groot deel gereserveerd voor kosten als gevolg van de coronacrisis. Dat maakte wethouder Driessen bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Reden voor het positieve resultaat is dat verschillende begrotingsposten voordeliger uitvielen dan verwacht. Zo kwam er meer geld binnen uit onroerende zaakbelasting, kreeg de gemeente een hogere uitkering uit het Gemeentefonds en werd het onderhoud in de openbare ruimte voor een lager bedrag uitgevoerd dan eerder gedacht. Overigens zijn deze cijfers voor het grootste gedeelte tot stand gekomen onder de oude coalitie van BN&M, CDA en VVD.

Volgens de nieuwe wethouder financiën Hans Driessen (D66) heeft de gemeente er sinds de coronacrisis taken bij gekregen en dat brengt extra kosten met zich mee. Driessen: 'Ook de inkomsten die we als gemeente hebben worden geraakt. Dat het virus een grote impact heeft, niet alleen op onze inwoners en ondernemers, maar ook op de gemeentelijke organisatie, mag duidelijk zijn. Wat al die maatschappelijke en financiële effecten van deze ziekte zijn, wordt later dit jaar zichtbaar.' Daarom is het volgens de wethouder logisch dat een groot deel van het positieve resultaat gebruikt wordt om de klappen van corona op te vangen.

Door Patrick Huisman

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!