Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

Bouw IKC Beneden-Leeuwen voor op schema

Politiek

BENEDEN-LEEUWEN – De eerste paal voor het Integraal Kind Centrum (IKC) ging onlangs in Beneden-Leeuwen in de grond. De bouw van het IKC is daarmee eerder begonnen dan gepland, rekening houdend met de zomervakantie. 'Als alles meezit, ligt nog vóór de bouwvak de fundering van het nieuwe IKC op zijn plek en is de bouwlocatie waterdicht gemaakt', aldus de aannemer.

Met deze vervroegde bouwactie werd een voorschot genomen in de procedure, de gemeente heeft de verleende omgevingsvergunning daartoe alvast concreet gemaakt. Mocht er alsnog iemand bezwaar maken, dat kan nog tot zes weken na de toegekende vergunning, dan wordt de bouw onmiddellijk stil gelegd. Gezien de uitvoerige voorlichting en de ruimhartige publiciteit waarmee de bouwplannen zijn omgeven, worden echter geen problemen verwacht.

In het nieuwe IKC zullen de basisscholen De Leeuwenkuil en De Wijzer, twee praktijklokalen van het Pax Junior en de kinderopvang worden ondergebracht. Hiermee ontstaat een onderwijsvoorziening voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Met de bouw is 7 miljoen euro gemoeid. De opdracht werd gegund aan BurgLand Bouw uit Dodewaard. Architect Niels Peters is verantwoordelijk voor het ontwerp.