v.l.n.r.: Nathalie, Annelieke en Josine.
v.l.n.r.: Nathalie, Annelieke en Josine. Foto: Eigen foto

Maak kennis met ‘nieuwe’ Maas en Walers

Mens

Nathalie, Annelieke en Josine: de ‘Dames van de Driehoek’

Op zoek naar mensen die van elders naar Maas en Waal zijn verhuisd.

Gekscherend noemen ze zich de ‘dames van de driehoek’. Vanuit het Zuiden (Maastricht), Westen (Heemstede) en Oosten (Groenlo) zijn ze alhier terechtgekomen. De liefde voor hun vrienden, maar ook de warmte van de Drutense vriendengroep zorgden ervoor dat ze de sprong maakten. 

Josine kwam haar vriend Gijs tegen op vakantie in Oostenrijk. Na een periode van op en neer reizen en samenwonen in Utrecht werd de beslissing genomen om naar (het westelijke deel van) Druten te verhuizen. Annelieke, die in Nijmegen studeerde, kwam via Tinder haar Wietse tegen en besloot de Achterhoek als woonstek vaarwel te zeggen. Ze kende Druten (waar ze het meest oostelijk woont) voorheen alleen van een naambord op een bus die door Nijmegen reed. Nathalie ontmoette haar Wout tijdens een vriendenuitje naar Appelpop. De liefde deed haar besluiten in Nijmegen te gaan studeren, waarna het tweetal nu (het meest zuidelijk van de drie) in Druten woont. 

Waarom gingen de mannen niet verhuizen en de dames wel? Druten, zo hebben ze inmiddels ervaren, voelt goed aan. De mensen zijn vriendelijk, nemen de tijd voor je en zijn gemoedelijk. Daarnaast vinden ze het ook super dat er veel georganiseerd wordt. zoals een Winter Village Druten of het Dickens Festijn. Belangrijk is de warmte van de grote vriendengroep, die in de loop der jaren ontstaan is. Sommige vrienden kennen elkaar vanuit de kleuterjaren, waarna de groep door onder andere middelbare school, carnaval en samen voetballen is uitgebreid. Tegenwoordig groeit de groep omdat er diverse kinderen zijn geboren. Alle drie de dames zijn inmiddels moeder en Annelieke is tijdens ons gesprek in verwachting van haar tweede (zoon Mik is geboren op 17 februari jl.).

Echt belangrijke zaken missen valt zeker mee. Josine mist een treinstation, een snellere verbinding naar familie en vrienden die elders wonen. Nathalie, als geboren Limburgse, viert nog steeds carnaval in het Zuiden (’iets wat ook nooit zal veranderen’). 

Binnen de grote groep hebben alle vrienden nu een relatie. De uitbreiding met een dame uit het Noorden, om zo alle windstreken ingevuld te hebben, zit er volgens de dames dus (voorlopig) niet in.

Door René den Biesen