Sinterklaas doet oefeningen bij Fysiotherapie De Hofstede.
Sinterklaas doet oefeningen bij Fysiotherapie De Hofstede. Foto: Ger Loeffen

Hulpsint Hennie neemt op gepaste wijze afscheid

Mens

BEUNINGEN - ‘Nou vooruit dan! Nog één keertje.’ Met enkele onderbrekingen tijdens de coronapandemie heeft Beuningenaar Hennie Sibon zich 35 jaar achtereen in zijn Sinterklaaspak gehesen.

Dat deed hij jaar-in-jaar-uit met zijn beide zonen Joost en Jasper. Jaren was Hennie Sibon de Sinterklaas in Ewijk. Naast dit officiële optreden hadden de Sibons een flinke ‘klantenkring’ opgebouwd in de regio Beuningen, Wijchen en Nijmegen. De laatste jaren bracht ‘Hennie & Zonen’ veel bezoekjes aan basisscholen. Maar ook bij familie waren zij jaarlijks vaste gast. ‘Dat was elk jaar een drukke tijd voor ons. We begonnen in oktober al met het maken van de planning.’

Maar zelfs bij Sinterklaas gaan de jaartjes tellen en heeft Sibon onlangs moeten besluiten zijn rode mantel voorgoed aan de wilgen te hangen. Enkele lichamelijke ongemakken speelden daarbij een belangrijke rol.

Blijven bewegen
‘Om toch fit te blijven ga ik twee keer per week naar fysiotherapie De Hofstede. Daar maak ik trouw mijn rondjes op de apparaten.

Want zeker voor een man van driehonderd jaar is het belangrijk om te blijven bewegen’, zegt Sibon met een flinke knipoog. De Sint kwam niet met lege handen en had voor zijn medesporters en begeleiders Toby Teunissen en Nanda Janssen een gezond mandarijntje in zijn zak. En dat Sinterklaaspak? ‘Dat wordt gewassen en netjes in de kast gehangen. Wie weet krijgt het ooit nog eens een functie…’

Door Ger Loeffen