Logo demaasenwaler.nl
Een koe van De Leentjeshoeve
Een koe van De Leentjeshoeve (Foto: Alma Valentijn)

Drie boerenbedrijven in één straat ontvangen certificaat Boert Bewust

  Landbouw / Visserij

HORSSEN - Dat er in één dorp meerdere agrarische bedrijven gecertificeerd worden als Boert Bewust bedrijf komt vaker voor. Maar dat dat drie bedrijven in één straat betreft, is uniek. In de Neersteindsestraat in Horssen gebeurt het. De bedrijven van de families Bosch, Lam en Jansen zijn officieel gecertificeerd. 

Boert Bewust fungeert als kapstok voor activiteiten die boeren en burgers verbinden in de streek. Met Boert Bewust realiseren ze visitekaartjes van bedrijven en activiteiten in de streek, en gaan ze op nieuwe manieren de dialoog aan met de directe omgeving. Burgers kunnen laagdrempelig verschillende type bedrijven bezoeken (elke dag) en in gesprek gaan met ondernemers. Daarnaast worden vernieuwende activiteiten georganiseerd om in gesprek te komen en te blijven met burgers in de regio.

Boert Bewust brengt lokaal agrarisch ondernemerschap in beeld. Het borgt en maakt zichtbaar dat er volop aandacht is voor dier, milieu en omgeving in de bedrijfsvoering van de veehouderijbedrijven en bedrijven in de plantaardige sector. De betrokken families Bosch, Lam en Jansen dragen dit met hun bedrijven aan de Neersteindsestraat in Horssen met liefde en passie voor hun vak uit.

Bezegeling

Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, wordt de certificering officieel bezegeld met de onthulling van de bijbehorende Boert Bewust borden. Wethouder André Springveld en voorzitter Producenten Organisatie Varkenshouderij Linda Janssen-Verriet onthullen de drie borden centraal bij de familie Bosch aan Neersteindsestraat 3.

Open dag

Om de certificering te vieren, organiseren de bedrijven aansluitend op de onthulling van de borden een open dag. Op alle drie de bedrijven is er van 11.00 tot 16.00 uur van alles te zien, te proeven en te beleven voor jong en oud.

Meer berichten