Logo demaasenwaler.nl
<p>Muur tussen de Markt en de kerktuin.</p>

Muur tussen de Markt en de kerktuin.

(Foto: John van Gelder)

Ingezonden brief over de kerkmuur Druten

  Ingezonden

Kerkmuur moet om?

Onlangs werd deze ‘boodschap’ even kernachtig gelanceerd in de gemeenteraad van Druten. ‘Om ook de band tussen de ondernemers en de kerk te versterken’, roept Ton Ebben van Sociaal Maas en Waal. En ja hoor, onze gemeente gaat hierover in gesprek met het kerkbestuur, want beloofd is beloofd! 

Wat wordt er weer geroepen en soms geschreeuwd om verandering, waarbij ik denk dat de partijen zich beter ‘kernachtig’ en ‘sociaal’ kunnen inzetten voor talloze andere problemen waarmee de gemeente geconfronteerd is. Laat de burgerij zich in ‘vrijheid’ bewegen aan beide zijden van de muur. Hierbij is men welkom in de tuin, die bij deze kerk ook een plek is van bezinning en rust voor elk mens die dat zoekt en daar even wil vertoeven.

Uit eigen constatering weet ik dat er een dialoog tussen het kerkbestuur en ondernemers is ingezet en daarbij is aangegeven dat de tuin in overleg gebruikt mag worden voor passende activiteiten, al dan niet gekoppeld aan acties van ondernemend Druten.
Onlangs heeft het kerkbestuur ondernemend Druten, relaties, verenigingen én gemeente uitgenodigd voor een samenzijn in de mooie omsloten pastorietuin. Helaas was er hier geen enkele vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig. Ook niet tijdens de tentoonstelling, de Open Monumentendag en lezing over de kerk en het latere jubileumconcert. Een gemiste kans om bij dit 225-jarig kerkjubileum met elkaar in gesprek te gaan.
Nog een laatste tip voor gemeentelijke partijen: blijf bij de muur aan de kant van de Markt en probeer het rondrazend verkeer daar te stroomlijnen en zet u in om van dit mislukte en onaantrekkelijke plein iets moois te maken, zonder wat mooi is af te breken en het laatste stukje rust en groen toe te voegen aan wat u als gemeente heeft laten gebeuren.

Veel wijsheid gewenst.

Door Wil van de Geijn 

Meer berichten