Logo demaasenwaler.nl

Geen plaats in de herberg ….met Pasen?

  Ingezonden

Kerst en Pasen zijn voor mij dagen om te bezinnen. Er is wat meer tijd om na te denken.

Wat lees ik in de Maas&Waler op de parochiepagina van Franciscus en Clara? ‘Dit jaar roepen de Nederlandse bisschoppen: Vier Pasen. Wij sluiten ons hierbij aan middels dat ik alle gedoopte en gevormde parochianen hierbij uitnodig deel te nemen aan de vieringen…’

Dan heb ik dus een dilemma… zoonlief is net als moeder gedoopt en gevormd. Maar manlief niet. Wel dispensatie van het bisdom gekregen om 22 jaar geleden in de H.H. Ewaldenkerk te mogen trouwen, waar ik onder andere gedoopt en gevormd ben en menig feest en helaas ook uitvaarten van familie en vrienden heb meegemaakt. Is dat de bedoeling?

Ik kan niet meer naar de kerk met mensen die niet alle stapjes in de katholieke opvoeding hebben doorlopen? Hopelijk duurt het nog heel lang, maar voor ons gezin in de toekomst geen uitvaart in de kerk of plekje op de katholieke begraafplaats? Het gaf genoeg gespreksstof met Pasen….

En dan neemt een mens een besluit.

Een aantal jaren terug heb ik aangeboden om de teksten van het parochieboekje tekstueel te corrigeren. Inmiddels zijn dat de teksten voor de pagina in de krant. De inhoud verbaasde me al langer. Dat is het (goed) recht van pastoor Hermans. Alleen kan ik het niet meer puur professioneel bekijken, een tekst die me persoonlijk zo raakt. Daar sta ik niet achter.

Hoe was het ook alweer… ‘elk nadeel heb z’n voordeel?’ In deze gekke tijd nog op zoek naar een tijdverdrijf? Meld u aan als tekstcorrector. Anders hebben we voortaan een variatie op zoek de tien verschillen; zoek de (spelling)fouten!

Ingezonden door: Annemiek Breimer

Meer berichten