Ingezonden: Vandalen, bedankt!
Logo demaasenwaler.nl
<p>Theekoepeltje Druten</p>

Theekoepeltje Druten

(Heemtuin en theekoepeltje Druten. Foto: Diana de Leur)

Ingezonden: Vandalen, bedankt!

  Ingezonden

De vandalen, die in het afgelopen jaar in en rond de Heemtuin in Druten hun sporen hebben achtergelaten, hebben het voor elkaar: gewone bezoekers van de Heemtuin kunnen daar niet meer zitten en picknicken. Eind december zijn in de Heemtuin op last van de burgemeester de banken verwijderd na klachten van buren.

Het bestuur van de Heemtuin betreurt deze beslissing, die eenzijdig en zonder overleg met het bestuur is genomen. De voorgestelde alternatieven vond men blijkbaar niet de moeite waard om te bespreken.
Met de nu gekozen aanpak lijden de goeden onder de kwaden en is de mogelijkheid om van dit mooie stukje Maas en Waalse natuur te genieten behoorlijk ingeperkt. Dat handhaving niet eenvoudig is kan geen reden zijn om dat dan maar niet meer te doen. Overigens is het bepaald niet de eerste keer dat deze oplossing wordt gekozen.

Eerder zijn de voorzieningen in het Drutens bosje na vernielingen weggehaald en recent is een speeltoestel in brand gestoken en vervolgens ook maar verwijderd. Is wijken voor vandalen gemeentelijk beleid? Misschien niet, maar de indruk wordt gewekt en dat geeft een volkomen verkeerd signaal richting de daders af.

Bestuur Stichting Heemtuin
Maas en Waal

Meer berichten