Ingezonden: Onderhoud kerkhof Deest
Logo demaasenwaler.nl

Ingezonden: Onderhoud kerkhof Deest

  Ingezonden

De samenwerking van het kerkbestuur van Druten met de parochianen is sinds de samenvoeging van de parochies in de gemeente Druten al slecht.

Veel onvrede ontstond ook tijdens de verkoop van de kerk in Deest. De wijze waarop het kerkbestuur omging met de ontmanteling van de kerk en de verkoop van het gebouw heeft veel weerstand opgewekt.

Nu ook toezeggingen voor de noodzakelijke voorzieningen voor het onderhoud van het kerkhof werden ingetrokken, was dit voor de vrijwilligers die het kerkhof onderhouden aanleiding om ermee te stoppen. André Janssen schreef hierover in een artikel in De Gelderlander van donderdag 14 januari. Dit artikel slaat de spijker op zijn kop.

Vele jaren achtereen heeft het kerkbestuur elke samenwerking met de parochianen tegengewerkt en zo bewerkstelligd dat de parochianen de kerk de rug hebben toegekeerd. Sommige gelovigen hebben zich aangesloten bij andere parochies, zoals de H. Johannes XXIII parochie in Beuningen. Hoe daar bijvoorbeeld de parochianen betrokken werden bij de sluiting van de kerk in Winssen is een schrille tegenstelling met de manier waarop het kerkbestuur in Druten is omgegaan met de sluiting van de kerk in Deest en andere kerkdorpen in Druten.

Veel ouderen zien dat het onderhoud van het kerkhof in snel tempo verslechterd en vinden dat een smet voor ons dorp.
Hopelijk krijgt een nieuw kerkbestuur andere inzichten en staat meer open voor samenwerking dan het huidige bestuur.

We hopen dat we daarmee weer een mooi en verzorgd kerkhof tegemoet kunnen zien.

Gerard Winterink,
Secretaris Belangen Vereniging voor Senioren Deest

Meer berichten