Ingezonden: Kerstboomverbranding park 'de Lage Bobbert' in Druten
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wijkagent Druten-Zuid

Ingezonden: Kerstboomverbranding park 'de Lage Bobbert' in Druten

  Ingezonden

Maandagavond 4 januari 2021 is het de betrokken jongens en meisjes van Druten toch gelukt. Een bijzondere kerstboomverbranding in het klimspinnenweb in het park ‘de Lage Bobbert’ aan de Boslaan. Kennelijk op afspraken verzamelden de jeugdige kijkers zich met de fiets, lopend of met de auto, terwijl de anderen zich ijverig het vuur uit de sloffen reden met scooters om kerstbomen uit de wijk op te halen en op het afgesproken verzamelpunt onder het klimweb op te stapelen.

Hard werken verdient beloond te worden met een groot vreugdevuur in het mooie klimweb in dit park. Onder het geluid van flinke knallen ging de fik erin, met een metershoge vuurzee. Werkelijk een uniek gezicht waaraan veel lol werd beleefd door de jeugdige omstanders. Tenslotte waren zij waarschijnlijk ook te groot geworden om nog plezier te kunnen ervaren om in het web te klimmen. Afbranden die handel dan maar.

Gelukkig is het klimweb nu helemaal ontmanteld door de gemeente Druten. De rekening van de inzet van de politie, brandweer, gemeente en aannemer wordt allemaal verdeeld onder de inwoners van de gemeente. Zo kan ook iedereen die er niet bij was ook nog een beetje meegenieten. De kinderen die er wel speelden zullen hem misschien missen, maar ja, het is nu toch ook weer een mooie lege plek geworden.

Allemaal hartelijk bedankt en in het bijzonder de toekomstige ouders onder de jongelui die ervan genoten hebben en straks hun kinderen kunnen laten spelen op deze lege plek. Papa en mama kunnen dan trots zeggen dat zij in dit lastige coronatijdperk een bijzondere daad hebben verricht of als toeschouwer erbij waren.

R.B. Klok, Druten

Meer berichten