Reactie op de aangekondigde tariefverhoging van Avri
Logo demaasenwaler.nl
Inwoners van Avri-gemeenten brengen vanaf 2019 hun restafval naar ondergrondse containers.
Inwoners van Avri-gemeenten brengen vanaf 2019 hun restafval naar ondergrondse containers. (Foto: Avri)

Reactie op de aangekondigde tariefverhoging van Avri

  Ingezonden

Geachte heer De Vree,

Ter compensatie voor het gesjouw met glas en incontinentiemateriaal plus het intensief scheiden van huisafval wordt de burger beloond met een tweede verhoging voor het inzamelen van restafval.

Ja, weer een verhoging en niet een die compenseert voor inflatie, nee, een die het verlies van de Avri en het tekort aan de liquide middelen moet bij vullen. Na verluid 100 euro aan verhogingen in twee jaar.

Als gepensioneerde sta ik er beroerd voor. Gekort op pensioen, geen indexering van AOW. Gerekend vanaf mijn pensioendatum tien jaar geleden is mijn besteedbaar inkomen in tien jaar tijd met zeventien procent afgenomen. Van de toezegging dat gepensioneerden er dit jaar fors op vooruit zouden gaan is niets terechtgekomen. Het kleine beetje dat we erbij kregen is inmiddels verdampt door alle verhogingen links en rechts, dus die 44 euro aan extra heffingen kan er ook wel bij. De riem nog maar een gaatje verder aantrekken.

Het is eigenlijk te gek voor woorden. Avri, tot stand gekomen door een stel overijverige politici, nu het zorgenkind van de deelnemende gemeenten. Waar zijn die mensen nu, die het allemaal zo goed wisten? Betalen die de rekening of zijn zij inmiddels doorgegroeid naar nieuwe hoogtes?

Straks als de Avri kas weer is bijgevuld zal Avri wel worden opgekocht door Suez en wordt de wijze van vuil ophalen bepaald in Parijs. Dank je Ton, dank voor je vooruitziende blik en dank ook aan je collega-wethouders in de Raad van Bestuur. Ga maar vast vergaderen over de overname door Suez en organiseer dan ook gelijk maar een dinertje ter afsluiting van het Avri avontuur.

Peter. R. Langeveld

Meer berichten