Ingezonden brief over de mogelijke ontruiming van de Groene Heuvels

Ingezonden

Beste redactie,

Een mogelijke ontruiming van de Groene Heuvels houdt ook politiek in Den Haag bezig, lees ik in de Gelderlander.

Als permanente bewoner van de Groene Heuvels klinkt mij dat goed in de oren.

Toch heb ik het afgelopen jaar geleerd mijn enthousiasme te moeten temperen.

De burgemeester van Beuningen heeft een enorme bewijsdrang en ontpopt zich steeds weer als een wolf die hard en onverschrokken te werk gaat.

Ze heeft haar prooi al een jaar onophoudelijk in het vizier. Het is inderdaad waar: De wolf is definitief terug in Nederland.

En ze heeft laten zien alles uit de kast te halen om de permanente bewoners van het park te jagen.

Het is zo frustrerend dat het publiek onwaarheden krijgt voorgeschoteld en je hier niks tegen kunt doen.

Het verhaal van Roodkapje is anders als de wolf het vertelt!

Ik kan u een kleine opsomming van deze onwaarheden benoemen, en zou het fijn vinden als u deze publiceert.

Opsomming:

  • De gemeente gedoogd al 25 jaar permanente bewoning, maar doet haar best het publiek te laten geloven dat er pas sinds 8 jaar permanent gewoond wordt, terwijl gemakkelijk in het kadaster de waarheid kan worden achterhaald
  • De burgemeester houdt (onbewust/bewust) rapporten achter voor de raad waarin aangegeven staat dat de Groene Heuvels recreatief geen toekomst heeft
  • De burgemeester geeft herhaaldelijk aan, ook samen met collega Bruls, dat het park een broeinest is van criminaliteit, maar kan hiervoor geen enkel bewijs aanvoeren (is er ook niet)
  • De burgemeester schendt tot tweemaal toe de AVG van de permanente bewoners, en biedt hiervoor nooit haar excuses aan
  • De burgemeester (portefeuillehouder) laat in RADAR haar wethouder uitleggen waarom de gemeente Beuningen vasthoudt aan de handhaving


En deze laatste geeft aan dat de permanente bewoner mag blijven als de dwangsom van 10.000 euro per maand wordt voldaan. De burgemeester en wethouder waren waarschijnlijk de aanleiding vergeten waarom de permanente bewoner was uitgenodigd voor het programma RADAR.

Namelijk dat mensen uit sociale nood op een vakantiepark terechtkomen, vanwege het gebrek aan (sociale huur-) woningen. En dat de huizen door deze handhaving nog maar een kwart van de oorspronkelijke waarde hebben, vergeet ze ook te melden. Om in het jaar 2020 nog uit je huis te worden gezet, had ik voorheen niet voor mogelijk gehouden.

Van mij mag de wolf wel in Nederland blijven, maar er mogen geen slachtoffers vallen.

En daarom hoop ik dat de regering op korte termijn met een wetsvoorstel komt, wat permanente bewoning legaliseert en mensen met een sociaal minimum beschermt.

Met vriendelijke groet, Els van der Laar en Leen Oldenburg, twee permanente bewoners van de Groene Heuvels