Afbeelding
Foto: GER LOEFFEN

Miskleun

Ingezonden

Nee beste lezer, dit is geen mislukte foto. Dit is namelijk het beeld dat u ziet als u langs een van de drie nieuwe digitale informatieborden rijdt aan de invalswegen van de gemeente Beuningen.

Tot voor kort stonden er fysieke borden waarop allerlei activiteiten konden worden aangekondigd die er in de gemeente werden gehouden. Zoals bijvoorbeeld de Lentefeesten, Alzheimer Café of doortocht Vierdaagse.

Zo'n bord moest dan per activiteit worden gewisseld. Stel u even voor: Een gemeente ambtenaar rijdt met een aantal borden naar de drie plekken om die te vervangen. Oude eruit, nieuwe erin. Ik schat zo'n 40-50 keer per jaar. Inderdaad veel werk. Maar het was duidelijk. De twee seconden dat het infobron leesbaar was, waren net voldoende om het te kunnen lezen.

Maar het moest allemaal anders; er moest meer informatie op en de ambtenaar hoefde geen borden meer te vervangen. Digitaal en van afstand.

Gelukkig zijn dan er gehaaide bedrijven die daarop reageren. Schrijven een briefje naar de gemeente met de aanbieding van de week. "Wij kunnen voor € ….., (hier mag u een bedrag invullen) een digitaal infobord plaatsen. U kunt de ene helft gebruiken voor uw informatie over activiteiten in uw gemeente en de andere helft gebruiken wij voor advertenties". Nu worden winkels en bedrijven platgebeld om dure advertenties te plaatsen en de ambtenaar (een andere) zit sinds die tijd achter een computer de benodigde informatie te verzamelen en te verzenden naar de computer die de borden aanstuurt. Gevolg is de info om de paar seconden wisselt en dat er zoveel informatie op komt, dat je helemaal niets meer ziet in die twee seconden dat je dat 'digitale infobord' passeert. Als je alle informatie wilt lezen moet je twintig keer op en neer rijden. Of gewoon midden op de weg stilstaan.

Dan zal ik ú de vraag stellen wie hier de winnaar is…

Ingezonden door Ger Loeffen