Logo demaasenwaler.nl

Mooi Môs en Waol

  Ingezonden

Ingezonden brief van Gradie Martini uit Puiflijk

Beste miense,

Hedde gullie ok zo'n schik gehad, bij d'n musical van de Bewaorsmiense? Nou, m'ne miens en ik wel. Wat hebben we motte lachen um de praotjes van de speulers en de liedjes. Wat konden ze toch mooi zingen.
Ik mot toegeven dat ik op het eind wel heb motte schrouwe, gij ok?
Maar ik schaam me der niet vur. Dat lied op het eind en die toespraak van Simon Versteeg, d'n Onklaore. Nou da kan wel zijn, maar zingen kan die.

Tijdens het slotlied "Mooi Môs en Waol" riep hij ons op om ons mooi stukse Nederland te bewaoren voor het naogeslacht. Laote we mar heel gauw in actie komme, want as ge de kraent lèst, könde ge eigenlijk uwe ogen nie gelöve.

Het is toch ongepèrmeteerd om een snelweg aan te leggen tussen Lauwe en Oss. Mar zijn die hoge heren bekaent gek geworden? Gullie kunt de Môs over bij Mège, heren, met de pont. Daen könde gelijk bij 't Brürtke om vergiffenis vraogen.
Nog enne snelweg in Môs en Waol, we hebbe er al één wor ge bekaent gek van wordt, van alle herrie. Om nog maar nie te praoten over een nieuw pretpark bij Appeltern. We hebben al vremd volk zat, da mi'n nakse kont löp aan de Môs.

Gradie Martini

Meer berichten