Logo demaasenwaler.nl
Foto: Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen

Vrijwilligers gezocht Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen

  Human Interest

BEUNINGEN - Het Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB) is al vijfenveertig jaar actief in het onderhoud van landschapselementen, bosonderhoud en het bijhouden van boomgaarden in en rond Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.

Er worden wilgen geknot, de zuidhelling van dijken gemaaid en gehooid, en fruitbomen gesnoeid. Daarnaast wordt veel werk op de werf aan de Reekstraat verzet. Daar wordt hout op veel manieren verwerkt, tot bijvoorbeeld haardhout, vogelkastjes of picknicktafels. Ook wordt sap gemaakt van de appels uit de boomgaarden die de vrijwilligers onderhouden.

VLB is op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Op de korte termijn zijn ze met name op zoek naar hulp in de timmerwerkplaats en versterking van de zaterdagwerkgroep. VLB is blij met alle extra hulp, bijvoorbeeld ook nieuwe bestuursleden van de vereniging.

Belangstellenden die de vereniging graag willen helpen, kunnen voor meer informatie langskomen op de werf Reekstraat 13D in Weurt. Op doordeweekse dagen is er altijd wel iemand aanwezig op de werf tussen 9.30 en 15.00 uur. Het is ook mogelijk digitaal contact op te nemen via: vlbbestuur@gmail.com.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en de plekken waar VLB actief is in gemeente Beuningen: www.vlbbeuningen.nl.

Meer berichten