Logo demaasenwaler.nl
Foto: eigen foto

Maas en Walers lopen van Scheveningen naar Druten

  Human Interest

MAAS EN WAAL - Honderdvijftien kilometer (142.000 stappen) hebben Jeroen Laurant (Druten) en Rudy de Kruijf (Nederasselt) er afgelopen weekend op zitten.

Het tweetal vertrok afgelopen zaterdag om 10.30 uur vanaf de Pier in Scheveningen wandelend naar Druten. Ze hebben er, zonder slaap, negenentwintig uur over gedaan. Een goede vriend, Stan van den Hurk, verraste het tweetal ‘s nachts met een lekker kopje kippensoep en ‘s morgens met een gebakken eitje. Hij had zelfs een paar stoeltjes voor ze meegenomen, zodat ze even lekker konden zitten.

Het idee om van Den Haag naar Druten te wandelen is ontstaan op een verjaardag bij de zus van Jeroen, die in Den Haag woont. Jeroen besloot via Facebook een oproep te plaatsen voor een wandelmaatje. Een oude bekende, Rudy de Kruif, reageerde enthousiast en toen de Avondklok ten einde kwam, werden de plannen gesmeed. Rudy is vroeger pastoor geweest en heeft Jeroen en zijn vrouw Sandra destijds getrouwd.

Het tweetal is een mooie ervaring rijker. Als je negenentwintig uur achter elkaar wandelt, heb je voldoende tijd voor goede gesprekken. Ook hebben ze genoten van de mooie natuur en de kikkers die ‘s nachts van zich lieten horen. Wat hun ook opviel, waren de vriendelijke mensen die ze tegenkwamen, zoals jongeren die ‘s nachts huiswaarts gingen na een gezellig avondje. Als het tweetal even een rustmoment nam, werd geïnformeerd of alles goed was. Ook kregen ze veel steun van familie en vrienden.

Zondag kwamen Jeroen en Rudy om 14.30 uur aan in Druten, mét een zongebruind gezicht, maar zónder blaren. Een hele prestatie voor de, vrijwel ongetrainde, mannen.

Meer berichten