Logo demaasenwaler.nl
<p>De jongeren vermaakten zich op het Waalstrand in Dreumel.</p>

De jongeren vermaakten zich op het Waalstrand in Dreumel.

(Foto: Karin van Gent)

‘Expeditie Scouting’ bij Scouting de Paulus

  Human Interest

DREUMEL - De stamoudsten van Scouting de Paulus organiseerden afgelopen zondag een Expeditie Scouting voor jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Wind en regen konden de deelnemers niet deren. ‘Het was gezellig, en daar ging het om’, was hun oordeel.

De jongeren gingen samen op expeditie op het goudgele strand aan de Waal in Dreumel. En zoals het bij de Scouting gaat, werden de deelnemers uitgedaagd om met minimale middelen, zoals een vuurstick en wat droog hout, een zeer welkom warm vuurtje te maken. Alle Scouting skills werden uit de kast gehaald en gedeeld met de niet-scouting deelnemers. De activiteit was een mooie samenwerking tussen de stamoudsten en werd mede mogelijk gemaakt door Jeugd aan Zet.

‘Heerlijk buiten en lekker actief na het vele binnen zitten’, aldus één van de enthousiast hout sjouwende deelnemers. Dat de jongeren na het houtsprokkelen op een knapperende vuurtje hun eigen pannenkoek konden bakken maakte het groepsgevoel compleet. Als kers op de taart werden de jongeren tijdens het verorberen van hun maal getrakteerd op een zonnetje. Na de maaltijd volgden er nog enkele behendigheidsproeven. De dag werd afgesloten met het traditionele Dreumelse Scouting ‘ZiekoeMaLaJa’. Benieuwd wat dat is? Wandel dan eens binnen bij Scouting de Paulus. Ook in coronatijd zijn er binnen de vereniging activiteiten mogelijk. Een volgend spektakel, naast de wekelijkse groepsopkomsten, staat alweer op de rol. Er wordt hard gewerkt aan een alternatief, interactief, maar zeer zeker ook actief kamp voor alle leden. Voor meer informatie, zie www.facebook.com/ScoutingDreumel.

Meer berichten