Jeugdlintje voor Beuningse jongeren die zich inzetten voor samenleving
Logo demaasenwaler.nl
<p>Job Heller, burgemeester Daphne Bergman en Stijn van Ingen.</p>

Job Heller, burgemeester Daphne Bergman en Stijn van Ingen.

(Foto: Gemeente Beuningen)

Jeugdlintje voor Beuningse jongeren die zich inzetten voor samenleving

  Human Interest

BEUNINGEN - Burgemeester Daphne Bergman verraste afgelopen vrijdag vier Beuningse ‘buitengewone helden’ met een jeugdlintje. Dit gebeurde tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De jongeren kregen een lintje omdat ze zich inzetten voor de Beuningse samenleving en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jongeren.

Job Heller, Stijn van Ingen, Nadesha Rieder en Daimy van Hest, allen uit Beuningen, viel dit jaar de eer te beurt gedecoreerd te worden.

Job en Stijn

Job en Stijn zijn lid van voetbalvereniging Beuningse Boys. Daarnaast zijn zij beide actief als vrijwilliger. Job en Stijn zijn al meer dan twee jaar assistent trainer op de centrale trainingen op de woensdagmiddagen. Zij ondersteunen de voetbaltrainers bij de trainingen. De twee begeleiden met name de jongste jeugd op het veld; jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 9 jaar oud. In weer en wind doen zij dit met veel plezier, inzet en aandacht. Zowel Job als Stijn pakken al op jonge leeftijd een grote mate van verantwoordelijkheid. Zij zijn voorbeeldfiguren voor de jeugd.

Daimy en Nadesha

Daimy en Nadesha zijn vrijwilligers bij de Woemisoos in Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot. Iedere woensdagmiddag, met uitzondering van schoolvakanties en officiële feestdagen, kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar bij Hotspot terecht voor leuke, creatieve, spannende, fantasievolle en sportieve activiteiten. De soos activiteiten variëren van knutselopdrachten tot speurtochten, van karaoke tot sportactiviteiten.

Daimy is er al ruim vier jaar vrijwilliger en Nadesha iets meer dan tweeënhalf jaar. Beide worden crew-lid van de Woemisoos genoemd. Zij helpen volwaardig mee als vrijwilliger en geven ondersteuning daar waar nodig is. Taken die ze allebei uitvoeren zijn onder andere het ondersteunen bij activiteiten en het helpen bij de voorbereiding van grote activiteiten rondom thema’s zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst en Halloween.

Meer berichten