Logo demaasenwaler.nl
De Hardloop Challenge en de Grote MITO Estafette tocht leverden samen ruim 36.000 euro op.
De Hardloop Challenge en de Grote MITO Estafette tocht leverden samen ruim 36.000 euro op. (Foto: Ben Janssen)

Hardloop Challenge voor Energy4all

  Human Interest

MAAS EN WAAL - De Beuningse Klaas in den Bosch, Dennis Smit uit Rosmalen en Wijchenaren Remco van Gaal, Hilco Janssen, Marc Peters en Michiel Wiskie hebben afgelopen weekend een 24-uurs hardloop Challenge voor Stichting Energy4all volbracht. Samen met een tweede actie die afgelopen weekend plaatsvond, de Grote MITO Estafette tocht, is er ruim 36.000 euro bijeengebracht voor het goede doel.

De deelnemers aan de hardloop Challenge gingen afgelopen vrijdag van start voor een ronde van 240 kilometer in 24 uur. De hardlopers waren veelal leden van Atletiek Vereniging Wijchen. Penningmeester Douwe de Jager fietste de gehele tocht voorop met navigatie, er waren volgauto’s en een verzorger van A.V.W. maakte het team compleet. Tijdens de tocht liepen de hardlopers solo en de anderen fietsten of rustten even in een volgbus. Ze wisselden elkaar af en legden zo samen die enorme afstand af.

Finish

De laatste kilometers werden de deelnemers vergezeld door de zieke Casper uit Nijmegen én Jochem van Gelder, ambassadeur van de Stichting Energy4all. Langs de straat stonden tientallen kaarsen met foto’s van patiënten en overleden kinderen. Rond 19.00 uur finishten de hardlopers nabij het Radboudumc onder luid applaus van de supporters. Na een dankwoord voor iedereen die een steentje heeft bijgedragen, door Marianne van den Bosch, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Energy4All, maakten organisatoren Remco en Paulien de opbrengst van de twee acties bekend. Er is maar liefst 36.414 euro bijeengebracht voor Stichting Energy4All.

Stichting Energy4All

Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen. Dit doet zij door het inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te bevorderen. Met de opbrengsten van de Hardloop Challenge en andere acties kan dit onderzoek worden uitgebreid en versneld.

Meer informatie

Meer informatie over Energy4All en de mogelijkheden om de stichting te steunen, zie: energy4all.nl.

Meer berichten