Logo demaasenwaler.nl

Verwenmiddag voor vrouwen met borstkanker

  Human Interest
Foto: Pink Ribbon

TIEL - Vrouwen met borstkanker zijn op maandag 11 november welkom op een speciaal voor hen georganiseerde middag in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. De inloopmiddag biedt informatie, inspiratie en ontmoeting. Het thema is 'Zelf werken aan herstel na borstkanker'.

Bezoekers kunnen informatie krijgen over leefstijl en persoonlijke verzorging na de behandeling. Zo zijn er kraampjes over huidtherapie, voeding, kleurenanalyse en nagelverzorging. Er zijn gezonde en voedzame hapjes te proeven. Verder zijn er een aantal workshops waar deelnemers vrijblijvend aan kunnen meedoen. Er is een workshop met ontspanningsoefeningen. Deze helpen om stress kwijt te raken en daardoor ook het verminderen van symptomen die je door spanning kunt krijgen. Ook voor de partners/mantelzorgers is er een workshop. Zij ervaren vaak gevoelens van machteloosheid, verdriet, angst en veranderd toekomstbeeld. De workshop over Leven & zo biedt handvatten om je draai weer te vinden in een wereld die op zijn kop heeft gestaan. De workshop over yoga maakt duidelijk hoe je door het volgen van yoga zelf een actieve bijdrage kunt leveren aan genezing en herstel van je lichaam. Ook het koor Zingen voor je leven doet mee aan de middag. In een sessie van een uur wordt uitleg gegeven wat stembevrijding kan doen en kan er volop worden gezongen.

Voor wie?
De verwenmiddag is een vervolg op de informatieavonden over borstkanker die in voorgaande jaren in het ziekenhuis zijn gehouden. Het programma is geschikt voor vrouwen die nog met de behandeling bezig zijn of deze al hebben afgesloten. Het is mogelijk om een partner, vriendin of iemand anders mee te nemen.

Praktische informatie
Tijd: 14.00 – 17.00 uur (vrije inloop), adres: President Kennedylaan 1 in Tiel. Deelnemers kunnen een partner of vriendin meenemen. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst (vol = vol). Dat kan via bij de vrijwilligersbalie in de centrale hal of via de website: www.ziekenhuisrivierenland.nl, kijk onder Agenda.

Meer berichten