Kleutergym.
Kleutergym. Foto: Femke Pierlo

Vereniging in Beeld: S.V. De Korenbloem

Mens

Zaalsport voor alle leeftijden

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat Sportvereniging De Korenbloem uit Weurt.

S.V. De Korenbloem is opgericht op 9 november 1956. Inmiddels telt de vereniging 124 leden, waarvan 50 jeugdleden. Zij doen allen aan zaalsport in sporthal De Kloosterhof in Weurt. Voor de jeugd worden kleutergym en turnen aangeboden. Tijdens kleutergym leren de jongste kinderen vanaf tweeënhalf jaar al spelenderwijs werken met hun lijf en leden. Wie het leuk vindt, kan doorgaan met turnen in verschillende leeftijdsgroepen. Afwisselend vindt elk jaar een turntoernooi of turnmanifestatie plaats.

Voor de volwassenen zijn er allereerst gemengde groepen voor badminton en volleybal. Bovendien wordt er voor de dames, die overwegend 45+ zijn, Bewegen Op Muziek (BOM) aangeboden. De heren kunnen deelnemen aan een conditietraining, waarbij de gemiddelde leeftijd van de deelnemers rond de 70 jaar ligt. De sporten zijn op recreatieve basis: de spelers zijn vooral gericht op plezier hebben in het sporten.
De meeste leden van de vereniging zijn al jaren lid en blijven trouw aan de vereniging. 'De harde kern van de vereniging is enorm betrokken', vertellen bestuursleden Marianne Schut en Jo Smits. 'Sommigen doen zelfs al meer dan dertig jaar aan BOM, conditietraining of volleybal. Er is een gezellige sfeer onderling. Zo gaan de BOM-dames een keer in de maand samen koffie en een borreltje drinken. Je hebt zo leuke sociale contacten', vertelt Schut.

'De heren van de conditietraining zijn ook een gezellige club', vult Smits aan. Ook trainsters Sophie Vlaspoel en Elly Bremer blijven de vereniging trouw: zij hebben meerdere generaties lesgegeven in kleutergym, turnen en BOM.

Nieuwe leden

Het aantrekken van nieuwe leden is wel lastig, merkt het bestuur. Vooral bij badminton is het ledenaantal laag. De leeftijdsgroepen tussen de jeugd en 45+ zijn moeilijk te bereiken. Vermoedelijk komt dit doordat hun interesses ergens anders liggen, zoals in fitness in de sportschool of competitieve teamsporten. Iedereen is welkom om twee keer kosteloos mee te komen sporten bij S.V. de Korenbloem. Ook is de vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden om het huidige bestuur, bestaande uit twee leden, te versterken. Voor meer informatie over de vereniging en het sportaanbod, zie: www.svdekorenbloem.nl.

Door Femke Pierlo