Logo demaasenwaler.nl
Foto: Piet Zeeuwen

Dronio nieuwe naam voor KBO Druten

  Human Interest

DRUTEN - 'We blijven actief onder de vlag van de aloude (landelijke) KBO/PCOB, maar zochten een nieuwe naam. Katholieke Bond van Ouderen schrok met name de jongere potentiële seniorenleden (50+) wat af. Vandaar de wedstrijd voor het bedenken van een nieuwe naam', vertelt Tonny Zeeuwen, voorzitter van de Drutense Seniorenclub die deze week het 800ste lid verwelkomde. Zeeuwen benadrukte uit naam van het hele bestuur dat amper een jaar geleden het roer flink werd omgegooid na een grootscheepse enquête.

Dat bleek een succes; héél veel senioren wilden héél veel. Er werd gezocht naar een eigen onderkomen. Aan de Kerkeland 7b kwam het nieuwe Activiteitencentrum Senioren 50+, dat afgelopen woensdag officieel geopend werd met het doorknippen van een lint door het oudste KBO-lid Annie Hoes (96) met enthousiaste hulp van burgemeester van Rhee-Oud Ammerveld , wethouder Sjef van Elk en het jongste KBO-lid, de heer Kraft (55 jaar).

De burgemeester mocht ook de nieuwe naam van de club openbaren: 'Dronio' hetgeen staat voor 'Drutense Onderneming Net Iets Ouder'. Deze naam werd bedacht door Stef Rikken. Hij mocht daarvoor een bescheiden, maar geestrijke prijs in ontvangst nemen. De ruim 120 belangstellenden gaven daarna in een gezellige ambiance duidelijk aan wat bij Dronio boven alles centraal staat: gezelligheid, sociaal contact en anti-vereenzaming.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten