Logo demaasenwaler.nl
Foto: Herman van Beek

Twee vrijwilligers Leones in het zonnetje gezet

  Human Interest

"Het is belangrijk dat je iets bijdraagt binnen een vereniging"

Jan Peters (63) en Gerard Donkers (75) staan samen al vele jaren achter de kassa bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal bij Leones. In het kader van de dag van de vrijwilliger deze week wordt graag aandacht besteed aan deze clubmensen.

Jan, die in het dagelijks leven de post in de omgeving bezorgd, heeft nadat hij in het verleden veel gedaan heeft voor de club, waaronder het begeleiden van jeugdteams, een aantal jaren geleden besloten dat hij een stapje terug wilde doen wanneer het op vrijwilligerswerk aankomt. "Het wordt fysiek steeds moeilijker om alles te kunnen doen, in dat kader is kassadienst een mooie oplossing om toch mijn steentje bij te dragen." Jan staat al ruim acht jaar met veel liefde en plezier kaartjes te knippen. Op de vraag wat zijn mooiste ervaring was reageert hij stellig "de wedstrijden tegen DIO uit Druten waren altijd mooie middagen, het was enorm druk. Helaas speelt DIO nu wat lager, waardoor wij ze moeten missen.

Ook Gerard, die al geruime tijd gepensioneerd is, kan zich de wedstrijden tegen de aartsrivaal nog goed herinneren. "Prachtig was dat, half Druten liep uit. Het was altijd een felle, maar sportieve strijd." Gerard, die vroeger met name actief was in het ondersteunen van vele commissies, waaronder het jeugdsecretariaat, vindt het jammer dat er tegenwoordig minder vrijwilligers actief zijn. Volgens de man die altijd met plezier achter de kassa plaatsneemt geeft het een mooi gevoel om iets terug te doen voor je eigen club. "In principe komen we altijd handen tekort, maar het is wel zo dat we hier goed ondersteund worden in onze taken."

Volgend jaar wordt Gerard Donkers gehuldigd voor zijn vijftigjarig lidmaatschap bij Leones, nadat hij eerder al tot erelid is benoemd. Jan Peters is vanwege zijn bijdrage op meerdere fronten al geruime tijd lid van verdienste.

Beide heren hebben zich dus al vele jaren met hart en ziel ingezet binnen Leones, en hopen dat met name jongeren meer betrokken raken bij het werk als vrijwilliger. De club kan in ieder geval trots zijn op dit soort mensen, die nooit te beroerd zijn om ergens te helpen. Voelt u zich ook geroepen om actief te worden? Neem dan contact op met Leones, meer info op sv-leones.nl.

Door Brent van Erp

Meer berichten