Afbeelding
Foto: Tim Janssen

Prins Erwin altèd de Laotste aan het roer in 't Veergat

Mens

WAMEL - In Wamel is zaterdagavond tijdens het Schlagerfestival de nieuwe Prins van 't Veergat bekend gemaakt. Erwin Janssen gaat daar het komende jaar door het leven als Prins Erwin altèd de Laotste. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn Adjudant Tim Janssen.

Voor Prins Erwin is er maar één plek om Carnaval te vieren, en dat is De Rut in Wamel. Daar is hij dit jaar weer te vinden, maar nu als roerganger van De Oude Gierpont. Zijn leus voor aankomend jaar is:

"Carnaval bij De Rut is samen feesten en dansen, maar immer wieder de loatste is altijd weer die Janssen!"

Prins Erwin wordt vergezeld door de zes meiden van de Dansgarde. Met hun gardedans lieten ze zien klaar te zijn voor het aankomende seizoen. Zes meiden in de Dansgarde en Prins Erwin aan het roer van De Oude Gierpont; 't Veergat staat duidelijk wederom een fantastisch carnavalsjaar te wachten! De gezellige after-party na afloop van de Prinsbekendmaking in het VTC was alvast een goede warming-up voor een fantastisch Carnaval in 't Veergat!

Een ander bijzonder moment was er deze avond met het afscheid van Hofkapel De Kurketrekkers. Vanaf begin jaren '60 was de Hofkapel een wezenlijk onderdeel van Carnaval in Wamel en heeft daarmee belangrijk bijgedragen aan het succesvolle bestaan van Carnaval in 't Veergat. Vele Carnavalsvierders herinneren zich de klanken van De Kurketrekkers tijdens de matinees van vroegere tijden in Café Rutten, of later in De Prinsenhal. Met Silvery Moon, Vlieg met me mee en natuurlijk Valencia wisten zij de Carnavalsvierders altijd goed in beweging te krijgen. Na dik 50 jaar is er helaas een einde gekomen aan Hofkapel De Kurketrekkers. Met een welverdiend, grandioos applaus van alle aanwezigen en mooie woorden van dank van voorzitter Pleun Kalkers namen zij afscheid op het podium.

Buurtvereniging De Tunnelduikers wint 25e editie van het Schlagerfestival

Natuurlijk was zaterdagavond 11 november ook de strijd om de winnende Schlager van 2018, tijdens deze jubileumeditie.Met 8 optredens bestaande uit een mix van nieuwe Schlagers en het nogmaals op de bühne brengen van Schlagers uit de afgelopen jaren van het Schlagerfestival werd het publiek door de deelnemers een prachtige, Wamelse avond voorgeschoteld. Het optreden van Buurtvereniging De Tunnelduikers werd door de jury uiteindelijk als beste beoordeeld en met hun Schlager over wat te doen met de leegstand van de kerk wisten zij beslag te leggen op de 1e plaats.

Onder aanvoering van Prins Erwin altèd de Laotste , Adjudant Tim en de Dansgarde zet De Oude Gierpont nu koers richting haar Pronkzitting op zaterdag 26 januari om vervolgens op te gaan naar Carnaval 2019. En dat belooft wederom een fantastisch Carnavalsjaar te worden in 't Veergat, traditioneel een vijf dagen breed gedragen feest voor jong en oud in Wamel. Kijk voor alle foto's en meer informatie op www.deoudegierpont.nl en volg ons via Facebook en Twitter.