Afbeelding
Foto: Bert van der Aa

Schoenmakerij Bergmans in actie voor Pink Ribbon

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - Schoenmaker Antoine Bergmans, van Schoenmakerij Bergmans in Beneden-Leeuwen, komt met samenwerkende schoenmakers in actie voor Pink Ribbon. Wie zijn of haar zolen of hakken laat repareren of herstellen met roze materialen steunt Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker. Er zijn inmiddels al aardig wat euro's bijeengebracht.

Antoine Bergmans doneert van iedere reparatie met roze vijfentwintig procent aan Pink Ribbon. Tevens wordt 50 procent van de omzet van alle roze producten in de winkel aan de Leeuwense Zandstraat gedoneerd.

Onderzoek

Het geld dat met de actie wordt opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar borstkanker. Maar liefst één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt hier namelijk mee te maken.

Actie

Elk jaar overlijden nog steeds meer dan 3.000 vrouwen aan de gevolgen van de ziekte. Ook dit jaar krijgen meer dan 17.000 Nederlanders de diagnose te horen. Dat moet stoppen, zo vinden ook de samenwerkende schoenmakers. Een goede reden om deze bijzondere actie te starten.

Meer informatie

Inmiddels is al bijna 300 euro voor het goede doel opgehaald. Kijk voor meer informatie over de actie op: actie.voorpinkribbon.nl/actie/repareerinroze.