Logo demaasenwaler.nl
De ouders van Tim nemen de cheque in ontvangst.
De ouders van Tim nemen de cheque in ontvangst. (Foto: John van Gelder)

Recordopbrengst voor 'Golfen voor Tim'

  Human Interest

NUNSPEET - Het evenement 'Golfen voor Tim' heeft afgelopen maandag 14 mei een recordbedrag van 108.250 euro opgebracht. De organisatie was in handen van Jos van Wamel. Het is de derde keer dat de golfdag Golfen voor Tim plaatsvond, maar al de tiende keer dat Jos een evenement opzette om geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Iedere week worden één à twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Tot op heden is er geen medicijn voor handen om kinderen te behandelen of zelfs te genezen. Zeventig procent van deze kinderen wordt niet volwassen en maar liefst vijftig procent overlijdt voor hun tiende verjaardag. De batterij van kinderen met een energiestofwisselingsziekte is half vol, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput.

Benefietevenement
'Omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie klaarblijkelijk commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen. Maar zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst', aldus Van Wamel, die zich al tien jaar inzet voor deze kinderen en hun ouders. Jos van Wamel, afkomstig uit Beneden-Leeuwen, organiseert regelmatig benefietevenementen, waarbij hij samen met de hulp van anderen zoveel mogelijk geld bijeen probeert te krijgen.
Het evenement 'Golfen voor Tim' vond plaats op golfbaan Het Rijk van Nunspeet in Nunspeet. Er waren verschillende activiteiten voor golfers én niet-golfers. De golfdag bracht in totaal 108.250 euro op. Met de tien evenementen die Jos heeft georganiseerd is in totaal ruim 500.000 euro opgehaald. Geld dat direct gaat naar het onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een levensbedreigende energiestofwisselingsziekte.

Kijk voor meer informatie en donaties op: www.golfenvoortim.nl.

reageer als eerste
Meer berichten