Afbeelding
Foto: archief Antoon Hol

Laatste kaartjes voor volksmusical Kaol Onder

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - In april keert theatergroep Plaet Gespeuld met de volksmusical Kaol Onder terug naar de watersnoodramp van 1926.

De doorgebroken dijk bij Nederasselt zorgde er toen voor dat het Maaswater in rap tempo het gehele Land van Maas en Waal overspoelde. De gevolgen waren rampzalig: honderden huizen werden volledig verwoest door de nietsontziende golven, de demonische ijsschotsen en de op drift geslagen boomstammen die als stormrammen de muren van de woningen teisterden. De taferelen die zich afspeelden na terugkeer van de evacuatie moeten hartverscheurend geweest zijn. Waar eens hun huizen stonden, troffen de bewoners alleen nog de naakte skeletten aan van wat eens hun woning was geweest. Alle huisraad, alle zuur verdiende spulletjes, waren verdwenen, meegesleurd door het hoerige water. Wat volgde was een lang proces van opvang, liefdadigheid, noodvoorzieningen en vooral veel ontberingen en tegenslag.

Dit alles is te zien in de volksmusical Kaol Onder. Met 23 spelers afkomstig uit geheel Maas en Waal en de fantastische muzikanten van De Komkommers wordt met spel en liedjes in 9 bedrijven het wel en wee getoond van de slachtoffers van de vergeten ramp van '26.

Kaarten
Voor degene die nog geen kaartje hebben, er zijn nog (beperkt) kaartjes voor de voorstellingen van vrijdag 6 april en zondag 8 april in Afferden en vrijdag 20 april en zondag 22 april in Beneden-Leeuwen. Kaartjes bestellen via telefoon 0487-516791 of 06-50696065.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding