Leden van het Dorpsplatform Altforst Actief.
Leden van het Dorpsplatform Altforst Actief. Foto: Willie Janssen Steenberg

Vereniging in Beeld: presentatie dorpsontwikkelingsplan voor Altforst

Mens

Samen de schouders eronder

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en de aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat het Dorpsplatform Altforst Actief.

Het dorpsplatform in Altforst heeft, in de korte tijd dat het bestaat, het dorp al een grote dienst bewezen: de peuterspeelzaal bij basisschool De Tweestroom bleef behouden, de dorpsquiz trok met vijfentwintig teams een volle zaal en het nieuwe dorpsblaadje het Kwekkertje praat inwoners bij over wat er speelt in het dorp.

Bewonersavond
Een dorpsontwikkelingsplan was een vurige wens. Tijdens de bewonersavond op vrijdag 23 maart worden de resultaten van een eerder verstuurde vragenlijst gepresenteerd. Het platform geeft uitleg bij de uitkomsten van zijn onderzoek en gaat met de inwoners in gesprek. Het wil ook aftasten of het mogelijk is er samen de schouders onder te zetten. Het gaat om concrete acties met een doorkijk naar 2028.
Herman Janssen, Brigit Fokkinga, Inge Peters en Karin van Teeffelen, vier van de vijftien leden van het dorpsplatform, zijn laaiend enthousiast en willen dat gevoel op de inwoners overbrengen. Ze richten zich op praktische zaken: 'Het moet geen praatclub worden. Wij gaan voor het opstarten van nieuwe activiteiten en willen daarvoor afzonderlijke groepjes samenstellen. Samen de handen uit de mouwen steken.'
Tijdens de bewonersavond staat de leefbaarheid van het dorp centraal. 'Thema's als woningbouw (nieuwbouw maar ook doorstroming binnen het dorp), voorzieningen, dorpshuis, verkeer en vervoer en bijvoorbeeld wandelpaden en openbaar groen leven sterk', aldus de delegatie.

Altforst Actief wil zich samen met de bewoners inzetten voor het behoud en vergroten van de leefbaarheid, zodat het aantrekkelijk en leuk is in Altforst te blijven of te gaan wonen. Ontmoeten en verbinden zijn sleutelwoorden. Het platform ziet het op gang brengen van kleinschalige projecten als wezenlijk voor de nabije toekomst. De bewonersavond op vrijdag 23 maart wordt gehouden in De Uithof en begint om 19.30 uur.

Door Anton Janssen