Logo demaasenwaler.nl
Foto: Arie van Lieshout

Uitslag Bommeldurpse 11-straotentocht 2018

  Human Interest

MAASBOMMEL - Op zaterdag 10 februari werd in Maasbommel de Bommeldurpse 11-Straotentocht gehouden. Ietsje na 11 over 2 in de middag gaf Prins Jacco dun Urste het startsein voor de allereerste grote carnavalsoptocht van Maas en Waal.

Onder perfecte weersomstandigheden, met een heerlijk winterzonnetje en aangename temperaturen, kleurden dik 40 grote en kleine wagens en loopgroepen de straten van Maasbommel en zorgden voor een prachtige en kleurrijke optocht. Er was wederom weer veel publiek op de eerste Maas en Waalse optocht afgekomen en zij konden vele mooie creaties aanschouwen.

Ook dit jaar was er in Maasbommel voor het publiek de kans om via WhatsApp te stemmen op de allermooiste deelnemer. Er werd flink gestemd en na het tellen van alle stemmen kwam de wagen met deelnemernummer 54 als winnaar van de Publieksprijs 2018 van de Bommeldurpse 11-straotentocht uit de bus. De winnaars van CV Da Mak Niks ontvangen de enige echte kampioensschaal van De Bommelaers.

Met recht kan worden gezegd dat de Bommmeldurpse 11-straotentocht een prima start van de Maas en Waalse Carnaval van 2018 is geweest.

Uitslag 11-stroatentocht:

Wagens Maasbommel
1e prijs: Prins Jacco's Schuitje
2e prijs: Libbertietrein
3e prijs: Casino

Loopgroepen
1e prijs: De Pareltjes
2e prijs: Hanzestad
3e prijs: Pauwervrouwen

Wagens buitenaf
1e prijs: Egypte (nr. 18)
2e prijs: Kerst – gemist (nr. 24)
3e prijs: Raad van ons zelluf (nr. 93)

Publieksprijs en winnaar van de kampioensschaal
Wilde Westen Da Mak Niks (nr 54)

Meer berichten