Logo demaasenwaler.nl
Leden van muziekvereniging Arezzo in Puiflijk.
Leden van muziekvereniging Arezzo in Puiflijk. (Foto: Hans Barten)
Vereniging in beeld

Vereniging in beeld: Arezzo

  Human Interest

Continuïteit in blaasmuziek

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en de aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat muziekvereniging Arezzo, het samenwerkingsverband van de fanfares Kunst na Arbeid en Sint Willibrord.

De fanfares Kunst Na Arbeid (KNA) uit Puiflijk en Sint Willibrord uit Boven-Leeuwen werken al ruim twaalf jaar samen. Ze trekken samen op bij repetities, concerten en andere activiteiten. Er is ook een drumcombinatie, DCAP, waarin de slagwerkers van Arezzo met die van Eendracht uit Afferden samenwerken. De fanfares zochten en vonden elkaar in de tijd dat ze met onderbezetting kampten. Marcel van Oijen, sinds vier jaar voorzitter van Arezzo: 'De vereniging kent zo'n vijfentwintig muzikanten bij de fanfare en veel steunende leden. Bij DCAP zijn achttien drummers en bij de jeugdslagwerkgroep ook achttien. We zijn een gezelligheidsvereniging. Bij onze leden kom je veel familierelaties tegen. Ze beleven samen veel plezier aan het musiceren. Arezzo is niet prestatiegericht, we gaan niet naar concoursen. DCAP deed dat vorig jaar wel en leverde een topprestatie: een eerste prijs met promotie naar de tweede divisie.'

Activiteiten
Bij Arezzo, dat wekelijks in De Lier in Puiflijk repeteert en concerten geeft, zijn veel gezamenlijke activiteiten. In beide dorpen worden rommelmarkten gehouden en er zijn zomeravondconcerten in de open lucht. Verder wordt meegedaan aan de Anjeractie, is er een appelactie en zijn er sponsor- en donateursacties. Van Oijen: 'Er is voldoende publieke belangstelling voor de fanfare, maar nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor de drumband ligt dat anders, de toeloop is daar zo groot dat een ledenstop dreigt.' Hij vervolgt: 'De werving van jeugd komt soms moeizaam op gang, maar gelukkig verloopt via muziekschool Opmaat de opleiding prima. Het is de kweekvijver voor onze vereniging. Belangstellenden, jong en oud, die een instrument willen gaan spelen of er weer mee willen beginnen, kunnen via Opmaat drie gratis proeflessen volgen. En iedereen die interesse heeft kan vrijblijvend de repetities van de verschillende geledingen in De Lier bijwonen.' De fanfare repeteert elke dinsdagavond vanaf 19.45 uur, DCAP elke woensdagavond vanaf 18.45 uur.

Door Anton Janssen

Meer berichten