Logo demaasenwaler.nl
Walther Hüttner.
Walther Hüttner. (Foto: Eigen foto)
Vrijwilliger in beeld

Vrijwilliger in beeld: Walther Hüttner

  Human Interest

Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen een sociale en leefbare samenleving. Alleen al in Maas en Waal zijn duizenden vrijwilligers actief. Op het sportveld, in de zorg, op het gebied van kunst en cultuur of binnen een andere sector. Elke maand belicht de Maas&Waler een vrijwilliger, diens functie en zijn/haar beweegredenen om dit werk te doen. Deze week: Walther Hüttner.

Naam: Walther Hüttner
Woonplaats: Ewijk
Functie: Vrijwilliger Bibliotheek Beuningen 

Sinds enkele jaren kan Walther Hüttner uit Ewijk zijn aandacht totaal vestigen op datgene wat hij graag doet. De tijd die hij al in zijn hobby's stak, werd na behalen van de pensioengerechtigde leeftijd flink uitgebreid. Naast fotograferen, waarbij regelmatig de natuur wordt ingetrokken, komen ook pianospelen en sporten aan bod. Daarnaast kwam uiteraard ook tijd vrij zich in andere onderwerpen te verdiepen. Om zich heen kijkend werden de uren, die hij in het verleden werkend bij een zorgverzekeraar maakte, langzamerhand ingevuld door andere activiteiten. Daar Walther niet stil wil zitten was hij al betrokken bij de Stichting Perspectief Beuningen waar hij het project 'Buurthulp' ondersteunde. Ook was hij een tijdje in de weer voor Zorgbelang Gelderland/Utrecht.

Universiteit van Beuningen
Tijdens een van zijn uitjes kwam Walther als toehoorder bij de lezingen die in de bibliotheek in Beuningen gegeven worden. Door de gevarieerdheid geïntrigeerd werden de lezingen steeds regelmatiger bezocht. Een veelheid aan uiteenlopende interesses, waaronder onderwerpen als Rituelen, The Beatles en Mythologie, zorgden er voor dat Walther een vaste bezoeker werd.

Naast het toehoren zag Walther ook dat er de nodige voorbereidingen getroffen moesten worden om ieder college weer vlekkeloos te laten verlopen. Walther zou Walther niet zijn om daar waar nodig even de handen uit de mouwen te steken en hielp in eerste instantie gewoon even mee. Zijn hulp bleef niet onopgemerkt en al gauw kwam de vraag of hij bij de Universiteit van Beuningen, de organisator van de lezingen, als vrijwilliger aan de slag wilde. Die uitnodiging werd in dank aangenomen. De werkzaamheden lopen uiteen van het klaarzetten van stoelen en apparatuur en de ontvangst van bezoekers tot de inbreng van ideeën. Daarnaast is hij als vrijwilliger betrokken bij de kindercolleges en de zomercolleges van de Universiteit van Beuningen. Ook assisteert hij bij evenementen van 'Gezond aan de Waal' waarin de bibliotheek Beuningen participeert.

Multifunctioneel
Walther is momenteel dus regelmatig in de bibliotheek te vinden. Naast genoemde werkzaamheden wordt ook nog tijd vrij gemaakt voor het Taalcafé. De bezige Ewijkenaar schuift daar op gezette tijden aan om vluchtelingen en anderstaligen die in Beuningen een nieuw thuis hebben gevonden, een uurtje mondeling bij te staan. Rustiger aan doen zit er voorlopig niet in.

Reageer als eerste
Meer berichten