Logo demaasenwaler.nl
De makers van de natuurdocumentaire.
De makers van de natuurdocumentaire. (Foto: John van Gelder)

Film over natuurgebied tussen Strang en Blauwe brug

  Human Interest

BOVEN-LEEUWEN - Het gebied langs de Waal bij Boven-Leeuwen is een natuurgebied dat zijn schoonheid nog niet aan iedereen heeft prijsgegeven. Maar daar komt verandering in. Geïnspireerd door de natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' is een groepje enthousiastelingen onder aanvoering van Edward Bokken op dit moment bezig met opnames in het gebied rond de Kaliwaal.

In de studio van VSB Video producties vertellen Edward Bokken, Klaas Doting, Monique Kok en Rob Puyker vol enthousiasme hun verhaal. Het doel van de film is een educatieve documentaire waarbij de interesse voor dit Maas en Waals gebied gewekt wordt.

Uniek stukje Nederland
De makers willen ook laten zien dat dit een uniek stukje Nederland is waar je zuinig op moet zijn. Edward: 'We hopen dat de mensen beter gaan kijken, het is hier bijzonder de moeite waard'. Monique vult aan: 'We willen graag in beeld brengen hoe mooi het hier aan het worden is.'
De film wordt opgebouwd vanuit een van te voren geschreven script. Opnames vanaf de grond, het water en vanuit de lucht, middels een drone, wisselen elkaar af.
Sponsors hebben de makers niet voor deze productie. Ze doen alles met eigen apparatuur in onbetaalde uren. Ze werken voor de productie samen met K3 Delta, IVN en Free Nature om de juiste informatie te ontvangen. Indien bedrijven een bijdrage willen leveren aan dit project staat het viertal hiervoor open. Belangstellenden kunnen in dat geval contact opnemen met VSB Videoproducties of Dutch-Droneflights.

Er moet een vos in
Het maken van zo'n film duurt erg lang, het is arbeidsintensief. Mede daarom hopen ze dat de film niet alleen lokaal vertoond gaat worden, maar ook misschien op (landelijke) televisie. 'We hebben geen deadline, maar we gaan er van uit over een jaar klaar te zijn. Maar er moet beslist een vos in', besluit Edward.

Meer informatie
Volg de ontwikkelingen via Twitter: @Dekaliwaal.

Door Ton van Hulst

Meer berichten