Logo demaasenwaler.nl
Foto: Jan Roelofs

Leerlingen koken voor ouderen in Horssen

  Human Interest

HORSSEN - Dinsdag 26 september hebben de 21 kinderen van groep 8 van basisschool De Octopus een 3- gangen maaltijd bereid voor 27 ouderen in Horssen.

Vanaf 's morgens 9 uur waren de kinderen druk in de weer om 'hun' gasten te ontvangen. Onder leiding van vier vrijwilligers van stichting Meerwaarde Maas en Waal leerden de kinderen hoe gasten ontvangen dienen te worden, hoe je een drankje aan moet bieden, hoe de tafel gedekt moet worden, hoe een maaltijd uit geserveerd dient te worden en uiteraard leerden de kinderen ook om te koken. De vrijwilligers vertelden de kinderen alle ins en outs over hoe je een keuken en een restaurant moet runnen, hoe je omgaat met keukenmessen, glazen, borden en bestek en vooral: hoe maak je het fijn en gezellig, zodat de ouderen zich thuis voelen in "hun" restaurant. Alle kinderen hadden voor de gasten daarom ook een persoonlijke placemat gemaakt.

De ouderen waren na het gezamenlijk eten erg tevreden over de maaltijd en de daarbij horende service en gingen met een voldaan gevoel naar huis. Voor de kinderen was deze buitenschoolse activiteit een leerzame dag.

Mvrgr. Jan Roelofs

Leerkracht groep 8

Basisschool De Octopus

Octopusstraat 2

6631 CA Horssen

Meer berichten