Organisatoren Wout Cobussen en Jos van de Broek.
Organisatoren Wout Cobussen en Jos van de Broek. Foto: Maik Jansen

Kermis Horssen wordt ouderwets gezellig

Mens

HORSSEN - De Horssense kermis is een begrip in de regio. De organisatie lag jarenlang in handen van de familie Coppes, maar is dit jaar overgedragen aan dorpsgenoten Wout Cobussen en Jos van de Broek. De kermis is een traditie die zij niet verloren willen laten gaan. Iets dat zij met veel variatie in bands en dj's, en een aanbod met voor ieder wat wils, willen bewerkstelligen.

Zaterdag 23 september barst het feest los. De tent is die dag eerder geopend dan voorheen, zodat er alvast munten gekocht kunnen worden. Nieuw is dat er met pin betaald kan worden. Zaterdagavond is er muziek van coverband Millstreet en dj's Bart en Daan. Ook kan men losgaan op de foute hits van Q-Music Het Foute Uur. Kaarten kosten 10 euro.

Traditie
'De band Summerland mag natuurlijk niet ontbreken op de kermis. Dat is een echte traditie, daar willen wij ons zeker aan houden', vertelt Cobussen. De allround band maakt de zondag, samen met Dreamcast en Dj Mike, tot een gezellige kermisdag. De entree is deze avond gratis.

Naast bekende gezichten verschijnen er ook nieuwe gezichten in Horssen, waaronder coverband Session. Samen met dj Oliver Jay maakt deze formatie de maandag tot een succes. Kaarten kosten 10 euro.

Rad van Maas en Waal
Dinsdag is het tijd voor iets totaal nieuws: het Rad van Maas en Waal. Dj's Tico en Matte Frazzie draaien elk kwartier een ander muziekgenre. Het rad bepaalt wat er gedraaid wordt. 'Alles mag en kan op deze avond', aldus Cobussen. Van Nederlandstalig tot de jaren '70 en van Top 40 tot feestmuziek. Ook feestduo Happy Ouwer is van de partij. De entree voor deze avond bedraagt 5 euro óf drie oude 'Coppes munten'.

De Horssense Kermis vindt plaats van zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 september. Het complete programma is te vinden op www.horssensekermis.nl. Kaarten zijn te verkrijgen via Tankstation Shell Druten, Tankstation Croonen in Afferden, De Rijk Kantoorshop in Beneden-Leeuwen, John en Annemieke's Dagwinkel in Horssen en via www.horssensekermis.nl.

Door Femke Pierlo