Kerk Antonius van Padua Winssen, gesloopt in 1941.
Kerk Antonius van Padua Winssen, gesloopt in 1941. Foto: Collectie: Reliwiki

Muurschildering Martinus Weegenaar gezocht

24 nov, 13:44 Historie

WINSSEN - Ad van Liempt doet onderzoek naar de kunstschilder/vervalser Martinus Weegenaar uit Den Bosch (1834-1909). Hij zoekt specifiek naar muurschilderingen die in de toenmalige R.K. kerk in Winssen te zien waren.

De muurschilderingen werden in 1870 aangebracht door de Bossche schilders Goossens en Weegenaar. Het betrof voorstellingen van de acht zaligheden. Boven het altaar aan de linkerzijde van het transept kwam een muurschildering van 3 bij 5 meter, voorstellende de geboorte en aanbidding van Jezus. Boven het altaar aan de rechterzijde van het transept kwam een muurschildering met daarop Antonius van Padua. De kerk werd in 1941 afgebroken. De oude toren bleef bestaan. Noch bij de parochie, noch bij de heemkundevereniging of het regionale archief en Reliwiki zijn foto’s van voornoemde muurschilderingen bekend.

Van Liempt hoopt via de Maas&Waler iemand te vinden die een afbeelding van deze muurschilderingen heeft. Bijvoorbeeld op een foto van een bruiloft of doop, waarop de schildering nog te zien is. Tips zijn welkom via tel. 073- 641 45 55 of per mail: advanliempt@hotmail.com.

Digitale krant